Янукович знову висловився проти вимоги МВФ підвищити ціни на газ для населення

Янукович знову висловився проти вимоги МВФ підвищити ціни на газ для населення

20.06.13 08:05 0 828
Президент Віктор Янукович знову назвав неприйнятними вимоги Міжнародного валютного фонду підвищити ціни на природний газ для населення. «Ми не можемо на це погодитись, тому що це може мати негативні соціальні наслідки для населення», – сказав він на зустрічі з керівництвом Верховної Ради та головами парламентських фракцій, повідомила прес-служба голови держави. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Українські керівники, серед них і прем’єр-міністр Микола Азаров, уже давно заявляють, що Україна не підвищить ціну на газ для населення, як того вимагає Міжнародний валютний фонд як одну з головних передумов надання Києву кредиту.

Україна вже тривалий час намагається домовитися з МВФ про затвердження нової програми співпраці і надання нового кредиту на зміну попередній програмі, яка так і не була виконана. При цьому в МВФ, як і раніше, як одну з головних умов цього висувають скасування значних субсидій на газ та опалення для населення, які, за словами міжнародного позикодавця, продовжують підривати український бюджет і платіжний баланс.

На черговий приїзд до Києва місії Міжнародного валютного фонду чекають наприкінці місяця.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Теронопільська область: ...
Наступна новина: М. Болотських: для ...

КОМЕНТАРІ