У Росії висунули остаточні звинувачення опозиціонерові Развозжаєву

У Росії висунули остаточні звинувачення опозиціонерові Развозжаєву

20.06.13 21:14 0 888
Російському опозиціонерові Леонідові Развозжаєву висунули остаточні звинувачення, для чого його доставили зі слідчого ізолятора до Слідчого комітету Росії в Москві. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомив адвокат звинуваченого Дмитро Аграновський, опозиціонера звинувачують у так званій «Болотній справі» в підготовці до організації і в організації масових заворушень, а також у незаконному перетині кордону і у «свідомо неправдивому доносі».

Після ознайомлення сторін зі справою її передадуть до суду.

Перше зі звинувачень стосується участі російського діяча в масовому мітингу російської опозиції в Москві, на Болотній площі, у травні минулого року, який закінчився сутичками з поліцією, друге – обставин його приїзду до України, нібито за паспортом брата, що Развозжаєв заперечує, третє – його заяв про незаконний тиск із боку слідчого під час допитів.

Як виглядає, ще кілька звинувачень, про які йшлося на попередніх етапах розслідування, не ввійшли до остаточного тексту в цій справі.

Развозжаєв заявляє, що був викрадений на території України, де просив притулку, і силою доставлений назад до Росії, де він зізнався у плануванні заворушень під тортурами. Слідство ж стверджує, що Развозжаєв купив квиток на потяг до Києва і перетнув кордон за паспортом свого брата, тобто незаконно, а до Москви повернувся самостійно, доїхавши туди з України на таксі.

Справа опозиціонера викликає занепокоєння правозахисників.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Обама виступає біля ...

КОМЕНТАРІ