У Японії біля аварійної АЕС виявили підвищені рівні шкідливих речовин

У Японії біля аварійної АЕС виявили підвищені рівні шкідливих речовин

20.06.13 21:26 0 903
У ґрунтових водах поблизу аварійної атомної електростанції «Фукусіма-1» у Японії виявили підвищені рівні шкідливих речовин, повідомила компанія-оператор станції, Токійська електроенергетична компанія. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За повідомленням, дослідження виявили наявність отруйного стронцію-90, у 30 разів більшу від припустимої, і радіоактивного тритію, якого ввосьмеро більше від припустимої норми.

Це відкриття може стати на перешкоді планам компанії, відомої за англійським скороченням TEPCO, злити в океан запаси води, яка накопичилася на станції і яка, за даними компанії, має лише незначно підвищені рівні радіації.

АЕС «Фукусіма-1» була пошкоджена після землетрусу і цунамі в березні 2011 року, через які вийшли з ладу системи охолодження. Це призвело до перегріву реакторів і відпрацьованого палива, вибухів накопиченого водню, плавлення активних зон трьох із шести реакторів і певного викиду радіоактивних речовин назовні. Через це десятки тисяч людей були змушені залишити свої домівки. АЕС закрили, проте проблеми на ній не припинилися.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Обама виступає біля ...
Наступна новина: У Чехії арештували ...

КОМЕНТАРІ