Афганські таліби заявили, що хочуть поділяти з урядом владу в Афганістані

Афганські таліби заявили, що хочуть поділяти з урядом владу в Афганістані

20.06.13 22:04 0 902
Афганський ісламістський противладний рух «Талібан» заявив що бажає поділяти владу в Афганістані в уряді, який залучив би представників усіх сил. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як сказав Радіо Свобода речник нововідкритого представництва талібів у Катарі Могаммад Наїм, саме про це вони готові вести переговори з представниками президента Афганістану Хаміда Карзая в Катарі.

Президент США Барак Обама, перебуваючи в Берліні, виступав на захист прагнення своєї влади піти на переговори з «Талібаном», яке призвело до зриву переговорів влади Афганістану зі США.

вранці Хамід Карзай оголосив, що Кабул припиняє переговори з Вашингтоном про домовленість, яка має визначити статус американських військ в Афганістані після 2014 року, на знак протесту проти рішення США піти на переговори з талібами в той час, як про такі переговори його влади з цими повстанцями і не йшлося.

Учора США оголосили, що вже найближчими днями почнуть переговори з представниками «Талібану», щоб домовлятися з ними про шляхи припинення афганського конфлікту. Карзай теж заявив, що пошле своїх представників до Катару на переговори з талібами, але ще вчора ті не виявляли бажання говорити з президентом Афганістану.

Учора у столиці Катару Досі «Талібан» офіційно відкрив своє перше легальне представництво, назване «політичним представництвом Ісламського Емірату Афганістан» – таку назву мала афганська держава в час, коли таліби нею керували.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дольче & Ґаббану ...
Наступна новина: В Угорщині помер колишній ...

КОМЕНТАРІ