Автомобілі трансконтинентального ралі «Пекін-Париж» прибули в Україну

Автомобілі трансконтинентального ралі «Пекін-Париж» прибули в Україну

20.06.13 10:56 0 1862
В середу, 19 червня,  автомобілі трансконтинентального ралі «Пекін-Париж» прибули в Україну. Завдяки злагодженій роботі російських та українських прикордонників та митників 108 автомобілів ралі (учасники та супроводжуючі авто техслужби) перетнули кордон надзвичайно швидко та комфортно, – повідомив координатор  ралі «Пекін-Париж» в Україні Євгеній  Кравс.

Перший автомобіль в’їхав на контрольно-пропускний пункт «Гоптівка» о 12.30, останній перетнув кордон 15. 30. Тобто, оформлення документів відбулося з швидкістю менше 2 хвилин на автомобіль (попередньо дані про учасників та автомобілі було внесено до інформаційної бази наших прикордонників та митників).

Слід віддати належне місцевій владі Харкова та області. Урочистий прийом-вітання автомобілістів на центральній (найбільшій у Європі) площі Свободи у Харкові зібрало понад 4 тисячі глядачів та пройшло красиво та організовано: дівчата у національних строях поруч вітальної арки ФАУ (Автомобільна федерація України офіційний партнер ралі «Пекін-Париж» на території України) викликали щире захоплення у іноземців. Усім учасникам було презентовано пам’ятні сувеніри.

Велике зацікавлення викликала присутність у Харкові у місцевих та всеукраїнських ЗМІ. На прес-конференції були присутні близько двох десятків журналістів. На питання відповідали Директор ралі Філіп Янг, технічний директор ралі Кім Банністер (саме він разом з представниками Комітету Історичних автомобілів ФАУ розробляли маршрут ралі Україною), координатор ралі на території України Євгеній Кравс з Комітету Історичних авто ФАУ, член російського екіпажу №61 на «Москвич-412» Євгеній Смірнов та водій австралійського авто Dodge DR Spesial – Пітер Амстронг (саме в цей день він святкував свій день народження).

Учасників ралі вітали представники мерії Харкова та Харківської облдержадміністрації – традиційно гостям вручили український коровай.

Харків’яни мали змогу оглянути припарковані поруч на площі автомобілі. Учасники ж ралі «Пекін-Париж» із здивуванням розглядали мотоколяску СМС (у нас її прийнято називати «інвалідка –Моргуновка» місцевого авто-ретро колекціонера. На заклик активістів «Союзу автоклубів» на центральну площу прибули власники харківських ретро-автомобілів.

Працівники Украсисту допомогли у техобслуговуванні та ремонті учасникам автопробігу, які вже наступного ранку відправляться до столиці. Вже з Києва до автомобілів ралі у тестовому режимі приєднуються два славних ретро-представника українського автопрому – п’ятдесятирічний ЗАЗ-965 («Горбатий запорожець») та виготовлений у Львові в 1971-му році ЛАЗ-697М. Повністю оригінальні «Запорожець ЗАЗ-965» та автобус ЛАЗ за сприяння Комітету Історичних автомобілів ФАУ планується підготувати до участі у ралі «Пекін-Париж-2016».

Фото Євгеній КРАВС

Довідка:

Міжнародне автомобільне ралі на ретро-автомобілях «Пекін-Париж» – сайт організаторів www.endurorally.com/pages/5th-peking-to-paris-rally-2013. Новини ралі «Пекін-Париж» під час проїзду територією України будуть висвітлюватися он-лайн на веб-сторінці FAU в Інтернеті за адресою: www.fau.ua.

Контактний тел. (067) 9001111 – голова Комітету Історичних автомобілів ФАУ Євгеній КРАВС.

Схеми руху «Пекін-Париж» (натисніть для завантаження).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації

Дивіться також: каталог авто запчастей Hyundai Microcat, легковые и грузовые авто.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині служба ...

КОМЕНТАРІ