На Рівненщині готують елеватори під майбутній урожай

На Рівненщині готують елеватори під майбутній урожай

20.06.13 11:57 0 997
Наразі в Дубенському районі триває будівництво сучасного сушильного комплексу потужністю 350 тисяч тонн, прозвітували першому заступникові голови облдержадміністрації Анатолію Юхименку. Йому доповіли, що першу чергу нового елеватора планують здати ще до кінця цього року. Крім того, минулоріч ввели в експлуатацію елеваторний комплекс ТОВ «Радивилівський елеватор» на 50 тисяч тонн. Він зведений за сучасними технологіями та оснащений європейським і американським обладнанням. Також у новому комплексі працює атестований персонал, є акредитована лабораторія з новітнім устаткуванням. Відтак, створені належні умови для сушіння, обробки, зберігання та відвантаження зерна.

Водночас для зберігання збіжжя нового врожаю господарникам Рівненщини готують і решту сховищ. Після ретельного аналізу складів провели їх санітарну очистку, ремонт і модернізували обладнання. Тож 10 зерносховищ уже сертифіковані. Анатолія Юхименка запевнили, що вони зможуть вмістити майже 370 тисяч тонн збіжжя нового врожаю. Також для сушіння та очистки змолоченого зерна на сертифікованих складах підготували 16 зерносушарок та 23 одиниці очисного обладнання. Крім того, сільськогосподарські підприємства мають власні елеватори, де можуть зберігати понад 400 тисяч тонн збіжжя.

Відтак, потужності цих зерносховищ повністю задовольняють потреби області у належному зберіганні збіжжя, прозвітували Анатолію Юхименку в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку продовжують ...
Наступна новина: Тернопільщина: шумщина ...

КОМЕНТАРІ