В Луцьку вздовж дитячої залізниці знищують борщівник Сосновського

В Луцьку вздовж дитячої залізниці знищують борщівник Сосновського

20.06.13 12:47 0 969
На території колишнього ботанічного саду, вздовж дитячої залізниці та водоохоронної зони річки Сапалаївка розпочалися роботи із знищення небезпечного виду багаторічної рослини - борщівника Сосновського, адже впродовж останніх років він набув на території міста широко поширення. До боротьби з цією рослиною долучилися працівники житлово-комунального підприємства № 3, КП «Парки та сквери м.Луцька», Луцького педагогічного коледжу, Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, ПП «Руфусів», представники ГО «Волинська підводна федерація».

Радник міського голови з екологічних питань Борис Сорока зауважив, що борщівник нині набув значного поширення на теренах міста і необхідно активніше з ним боротися. За його словами, з метою знищення та перешкоджання подальшого поширення у Луцьку, міський голова підписав розпорядження «Про вжиття заходів боротьби з борщівником та бур'янами».

Цим документом зобов'язано балансоутримувачів, власників та користувачів земельних ділянок, керівників підприємств, установ, організацій усіх форм власності при виявленні борщівника на власних, прилеглих та закріплених територіях вжити практичних заходів із його знищення шляхом систематичного скошування, зрізування товстих коренів на глибині 8-12 сантиметрів, не допускати забур'янення територій.

Борис Сорока зауважив, що, на жаль, багато людей не усвідомлюють небезпеку, яку несе ця рослина для здоров’я людей та домашніх тварин. Він наголосив, що після попадання на шкіру соку цієї рослини можуть виникнути важкі опіки. Особливо він небезпечний у період цвітіння. Він наголосив, що боротьбу з борщівником необхідно вести не на словах, а організовувати конкретну роботу по його знищенню.

Радник міського голови зазначив, що контролюючі органи будуть застосовувати заходи адміністративного впливу до власників земельних ділянок, які допустили забур’янення території і у них зростає борщівник. На таких порушників накладатимуться штрафи, зокрема, для фізичних осіб – це від 350 – 1360, а на посадових осіб – 850-1700 грн.

Набуває поширення і інша небезпечна рослина - амброзія полинолиста, однорічна рослина за зовнішніми ознаками схожа на коноплі, а за розмірами і формою листків нагадує полин гіркий. Квітковий пилок амброзії шкідливий для людини. В період цвітіння, з середини липня до настання осінніх заморозків, серед населення спостерігається алергійне захворювання – амброзійний поліноз. Пилок амброзії, потрапляючи у ніс, бронхи викликає сльозотечу, порушує зір, підвищує температуру тіла, виникає різке запалення слизових оболонок верхніх дихальних шляхів, що призводить до приступів бронхіальної астми.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ