На Рівненщині на Острожчині споруджують сільський спортивно-дозвіллєвий комплекс

На Рівненщині на Острожчині споруджують сільський спортивно-дозвіллєвий комплекс

20.06.13 12:56 0 992
Проект «Розвиток футболу в селі Вельбівно – запорука здоров’я» став переможцем всеукраїнського конкурсу. Завдяки цьому селяни залучили 100 тисяч гривень із державної скарбниці. За словами голови Острозької райдержадміністрації Василя Думи, ще 25 тисяч гривень на створення в селі належної інфраструктури для занять спортом виділили із районного бюджету. Адже Президент України Віктор Янукович ставить завдання популяризувати здоровий спосіб життя. Водночас 50 тисяч на реалізацію спортивного проекту спрямували з сільської казни, а 30 тисяч гривень надали місцеві спонсори. За ці кошти місцева влада вже почала споруджувати комплекс, котрий буде повноцінною базою для занять спортом мешканців Вельбівно, а також навколишніх населених пунктів. Аби їм було зручно доїжджати та паркувати транспорт, Василь Дума пообіцяв фінансове сприяння у ремонті дороги та облаштуванні освітленої парковки. Такими були результати наради голови райдержадміністрації із тренерами та місцевим спортактивом. І якщо на реалізацію перспективних планів нині виготовлятимуть проектно-кошторисну документацію, то реалізація грантового проекту вже має результати.

За словами Василя Думи, у селі є чотири футбольні збірні – дорослий клуб «Вельбівно», шкільна, молодіжна, а ще жіноча. З усіма командами двічі на тиждень займається професійний тренер, в селі постійно проводять футбольні матчі, а доросла збірна вже декілька років поспіль займає лідируючі позиції другої обласної ліги.

Також у Вельбівному є два футбольні поля, збірні мають де тренуватися. Однак там відсутні роздягальні, душові та вбиральні. Відтак, щоб створити повноцінну базу для спортивних занять, виникла ідея написання проекту, каже голова сільради Віктор Тишкун. За його словами, наразі вже оформили всю документацію і збудували дві пристадіонні споруди, де облаштують кімнати для гурткових та секційних занять, зони відпочинку, роздягальні на 40 чоловік, душові та санвузли.

Крім того, для вболівальників між двома футбольними полями невдовзі зведуть чотириярусну трибуну під накриттям. Ще у планах - побудова спортивних майданчиків для ігор у волейбол, баскетбол та теніс, а також облаштування літнього приміщення для дозвілля дітей і молоді (дискотек, творчих зустрічей, розваг).

Довідково: нині в Острозькому районі функціонує Оженинська ДЮСШ, є 16 футбольних полів, 51 спортивний майданчик, 15 спортивних та тренажерних залів.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: М. Болотських: для ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ