Дохід фізичної особи від продажу легкового автомобіля оподатковується

Дохід фізичної особи від продажу легкового автомобіля оподатковується

20.06.13 18:20 0 2101
Дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) протягом поточного року об'єкта рухомого майна у вигляді легкового автомобіля або мотоцикла чи моторолера, але не частіше одного разу протягом року оподатковуються за ставкою 1% (п.173.2 ст.173 Податкового кодексу України). Дохід отриманий від продажу двох і більше об’єктів рухомого майна підлягає оподаткуванню за ставкою 5% (п. 167.2 ст. 167 ПКУ). Дохід від продажу (обміну) легкового автомобіля, мотоцикла, мопеда визначається виходячи з ціни, зазначеної у договорі купівлі-продажу (міни), але не нижче середньоринкової вартості відповідного транспортного засобу або не нижче його оціночної вартості, визначеної згідно із законом (за вибором платника податку) – інформує ДПІ у Залізничному районі м.Львова.

Тобто, з метою оподаткування податком на доходи фізичних осіб, продавець транспортного засобу може вибрати собі один із вищезазначених методів визначення доходу (чого не було раніше): або провести незалежну експертну оцінку транспортного засобу, або визначити середньоринкову вартість транспортного засобу.

Середньоринкова вартість легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів визначається щокварталу Міністерством економічного розвитку України і оприлюднюється на офіційному веб-сайті цього органу (www.me.gov.ua) в режимі вільного доступу до 10 числа місяця, наступного за звітним кварталом.

11 червня 2013 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 10.04.2013 р. №403, якою затверджено Порядок визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів з метою визначення доходу від їх продажу (обміну) для цілей обкладення податком на доходи фізичних осіб.

Про це повідомила ДПІ у Залізничному районі м. Львова
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Придніпровській ...
Наступна новина: Луцьк: 30 червня перекриють ...

КОМЕНТАРІ