На Житомирщині відбулося широкомасштабне профілактичне відпрацювання обласного центру

На Житомирщині відбулося широкомасштабне профілактичне відпрацювання обласного центру

20.06.13 18:59 0 864
З метою попередження різного роду надзвичайних подій та ситуацій, загибелі та травмування людей на них, упродовж 17-19 червня за ініціативи Управління ДСНС Житомирщини відбулося широкомасштабне відпрацювання обласного центру.

Згідно плану захід проводився у декілька етапів, першим з яких був рейд по так званих «кризових» родинах. Рейд проходив спільно з представниками служби у справах дітей мерії, муніципальної міліції, рятувальниками та засобами масової інформації.

Як з’ясувалося, більшість сімей із правилами безпечної поведінки у побуті та на вулиці не ознайомлені. Майже у всіх оселях, до яких завітали перевіряючи, було виявлено відкриту електричну проводку, яка в будь-яку мить може стати причиною пожежі. В одному із помешкань вентиляційна шахта будинку була закрита плюшевою іграшкою. Коли іграшку витягли – з шахти посипалися попіл і сміття. Господарям було вказано на порушення та повідомлено про можливі наслідки, а також вручено листівки із застережливою інформацією.

У наступній оселі нещодавно, за словами сусідів, трапилася пожежа. Вдома нікого не було, але, донедавна господарі зберігали сміття – ящики, папір, пластик тощо просто на подвір’ї. У будь-який час воно могло спалахнути. Проте на всі зауваження сім’я не реагувала. Сусідам довелося самотужки вивозити непотріб із подвір’я, адже якби трапилася пожежа – постраждали б і вони.

Слідуючим етапом у торгово-розважальному центрі «Глобал» команда-переможиця обласного етапу ДЮП міської гімназії №3 разом із рятувальниками роздавали населенню інформаційні листівки застережливого характеру. Перехожі охоче брали листівки та схвально відгукувалися про потрібність таких заходів.

У рамках відпрацювання та загалом упродовж року тексти-застереження з правилами безпечної поведінки у побуті та на вулиці лунали у місцях найбільшого скупчення людей. Також на електронних табло торгівельних закладів, аптек, громадському транспорті тощо, кожні кілька хвилин транслюються відеоролики соціальної реклами, спрямовані на попередження нещасних випадків. На інформаційних куточків житлових будинків, об’єктів із масовим перебуванням людей, установ, відомств організовано оновлення застережливої інформації.

Заключним кроком у відпрацюванні у найближчі дні відбудеться так званий «круглий стіл» на тему: «Об’єднання зусиль зацікавлених відомств у проведенні профілактичної роботи щодо попередження надзвичайних подій та загибелі людей на них». Захід пройде за участю представників Управління ДСНС, соціальних служб, управлінь житлового та комунального господарства, з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, сім»ї, молоді та спорту, охорони здоров’я, культури, служби у справах дітей мерії, правоохоронних органів та засобів масової інформації. Під час заходу планується обговорити питання щодо покращення співпраці у напрямку проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, а також підписання плану спільних заходів щодо запобігання надзвичайним подіям та загибелі людей на них у місті Житомирі на поточний рік.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ