У Львові "Свобода" вимагала від влади звернути увагу на незадовільний стан автодоріг

У Львові "Свобода" вимагала від влади звернути увагу на незадовільний стан автодоріг

20.06.13 19:02 0 912
20 червня 2013 року у Львові міська та обласна організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" пікетували облдержадміністрацію, протестуючи проти незадовільного стану автодоріг в області.

Під час пікету активісти скандували: "Досить безбожно красти!", "Львівщина – суцільні ями!", "Банду геть!", "Львівщині – нормальні дороги!". Також учасники тримали плакати: "Азаров! Чому Донецьку на 1 км дороги надано 1,9 млн. грн., а Львову – 300 тис?", "Азаров! Дорога Броди – Тернопіль: зимою і літом можна піти "тим світом"!", "Шемчук! Дорога Львів – Пустомити – суцільна яма!", "ОДА! Трасу Броди – Червоноград танком не переїдеш!", "ОДА! Львів – Луцьк – дорога надзвичайних ситуацій!", "ОДА! В Радехові – повне бездоріжжя!" та інші. Активісти Стрийської районної організації ВО "Свобода" влаштували театралізоване дійство, під час якого наочно показали наслідки поганого стану доріг: велику ймовірність ДТП, часту поломку автомобілів, погане транспортне сполучення.

Як зазначив голова постійної депутатської комісії інженерного господарства, транспорту та зв'язку Львівської міської ради свободівець Іван Гринда, Львівщина притаманна абсолютна чиновницька байдужість до катастрофічного стану доріг в області. "Область потерпає від хронічного недофінансування дорожньої галузі, що спричинило катастрофічне руйнування мережі доріг. За останній період субвенції з державного бюджету в достатніх об'ємах, зокрема й для ремонту доріг на Львівщину, не направляються. Акцією ми намагаємося привернути увагу керівництва області до нагальності цієї проблеми та вимагаємо від Уряду виділити додаткові кошти на проведення невідкладних робіт із ремонту автодоріг. Окрім цього, "Свобода" виступає за проведення тендерів на роботи з ремонту за прозорою процедурою та допускати до них не тільки підконтрольні чиновниками фірми", – зазначив Іван Гринда.

За словами заступника голови фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Любомира Мельничука, "Свобода" вбачає політичні мотиви в обмеженому виділенні коштів з державного бюджету на ремонти доріг у Львівській області. "Умисне обмеження фінансування ремонтних робіт автошляхів Львівщини свідчить про те, що центральна влада мстить мешканцям області, які голосують за опозицію. Чинна влада демонструє абсолютно не справедливий розподіл державних коштів, адже Львівщина отримала на порядок менше грошей на утримання доріг в порівнянні з Донецькою та Луганською областями. Навіть ті крихти, які Уряд виділив нам блокують через казначейство", – зазначив Любомир Мельничук.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Необхідність оновлення ...

КОМЕНТАРІ