Тернопільщина: «Ситуація з пожежами перебуває на постійному контролі Уряду», - Олександр Вілкул

Тернопільщина: «Ситуація з пожежами перебуває на постійному контролі Уряду», - Олександр Вілкул

20.06.13 20:03 0 1000
Перший заступник голови облдержадміністрації Микола Головач взяв участь у засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулася під головуванням Віце-прем‘єр-міністра Олександра Вілкула.

Як зазначив О.Вілкул, вродовж липня-серпня 2012 року очікується значне підвищення температури до понад 30 градусів Цельсія та високий рівень пожежної небезпеки по всій території України.

«Завдяки превентивним заходам Уряду у 2013 році вдвічі зменшилася кількість лісових пожеж. Якщо у 2012 році за такий самий період відбулося майже 800 пожеж, то у 2013 році – більше 433», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул на засіданні Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Олександр Вілкул дав завдання всім службам, які входять до Комісії - працювати на упередження. Зокрема, здійснювати превентивні заходи, в тому числі – постійний моніторинг пожежної обстановки та оперативне реагування на загрози.

«Ситуація з пожежами перебуває на постійному контролі Уряду», - сказав Олександр Вілкул.

Зокрема, Державним агентством лісових ресурсів та його територіальними органами створено мережу із 440 спостережних веж. З них 177 веж обладнано сучасними телевізійними системами спостереження за лісами. Це дозволяє проводити моніторинг ситуації в радіусі 30 км.

«Наразі сформоване Міжвідомче угрупування сил від Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Державної служби надзвичайних ситуацій (ДСНС) та Державного агентства лісових ресурсів», - сказав Олександр Вілкул.

Він зазначив, що від ДСНС для протидії пожежам задіяно понад 50 тисяч осіб особового складу та більше 10 тисяч одиниць спецтехніки. У регіонах з найбільшою небезпекою виникнення лісових пожеж чергує пожежна авіація, зокрема 7 вертольотів.

Олександр Вілкул зазначив, що однією з причин виникнення пожеж є людський фактор - навмисні підпали або безпечність людей. Для запобігання цього має бути активізована профілактична та роз’яснювальна робота з населенням.

Як зазначив Микола Головач, питання щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільськогосподарських угідь на території області у пожежонебезпечний період 2013 року розглянуто на засіданнях обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки. Рішеннями комісії затверджено заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільськогосподарських угідь, визначено терміни і відповідальних виконавців, здійснюється контроль за їх виконанням.

В області утворено оперативний штаб координації дій з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою, на чолі з першим заступником голови обласної державної адміністрації, затверджено заходи із запобігання виникненню пожеж і оперативного реагування на них у 2013 році на території області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ