Правоохоронці Черкащини затримали чоловіка, який зривав з жінок золоті прикраси

Правоохоронці Черкащини затримали чоловіка, який зривав з жінок золоті прикраси

20.06.13 22:35 0 931
В чергову частину Соснівського райвідділу міліції почали звертатися жительки міста Черкаси із заявами про те, що невідомий чоловік зривав з них золоті прикраси.

На кожне місце пригоди оперативний черговий направляв слідчо-оперативну групу, яка проводила ретельний огляд місця події та документувала виявлені факти. Після опису потерпілими жінками зовнішніх прикмет зловмисника, правоохоронці встановили, що до скоєних злочинів причетна одна і та ж особа. Розпочалася кропітка робота по встановленню особи зловмисника та осіб, які могли б скоїти ці злочини.

Як розповів заступник начальника УМВС України в Черкаській області полковник міліції Леонід Бойко, шляхом проведення слідчо-оперативних заходів, працівники міліції отримали оперативну інформацію, що до серії грабежів може бути причетний 30-річний раніше судимий житель Чорнобаївщини. Після перевірки достовірності даних, оперативники вийшли на слід зловмисника. Він був затриманий «на гарячому» на порозі одного із ломбардів міста Черкаси із золотим ланцюжком у руках, який належав одній із жертв і який злодій хотів продати.

При розмові зі слідчим, затриманий заперечував свою причетність до грабежів, однак під тиском беззаперечних доказів у всьому зізнався. Як з'ясувалося він одружений, має маленьку дитину і забезпечений роботою. За словами зловмисника на скоєння грабежів його штовхало борги, які він повинен був віддавати, але заробітної платні для цього не вистачало. Жертвами грабіжника ставали переважно жінки 40-60 років, на «полювання» він виходив у світлу пору доби, а нападав на потерпілих лише після того, коли був певний, що навколо немає свідків. Щойно в його поле зору потрапляла потенційна жертва, він оцінював ситуацію, підбігав до жінки, зривав з неї золоті прикраси і чимдуж тікав з місця події. Все награбоване чоловік відносив у ломбарди, проте він не хотів здавати золото самостійно, а просив зробити це своїх знайомих. Одним із них був водій таксі, який декілька разів відвозив грабіжника до ломбарду і на своє ім’я здавав прикраси.

Наразі слідство триває, правоохоронці виявляють нові факти по справі, адже схожі епізоди траплялися як на території Черкас, так і на території міста Сміла. Працівники міліції встановлюють спільників, які були причетними до цих грабежів. Стосовно ж затриманого зловмисника відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 186 Кримінального кодексу України (Грабіж). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

СЗГ УМВС України

в Черкаській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ