МВС:

МВС: "З початку року міліцією ліквідовано 52 міжнародні наркоканали"

20.06.13 23:00 0 849
Про це повідомив начальник Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС України Олег Школьний під час прес-конференції в МВС. Зокрема, припинено діяльність 34 нарколабораторій та 670 осередків нелегального вживання та виготовлення наркотиків, задокументовано 30 кримінальних правопорушень, пов’язаних із використанням коштів, здобутих від незаконного обігу наркотиків.

Однією із найбільш актуальних залишається проблема незаконного обігу наркотиків і як наслідок вчинення низки злочинів у стані наркотичного сп’яніння.

- Тільки цього року наркоманами та особами, які перебували у стані наркотичного сп’яніння, скоєно майже дві тисячі злочинів, серед яких сім убивств, п’ять тяжких тілесних ушкоджень, 79 грабежів, 10 розбоїв, 64 шахрайств та понад 560 крадіжок, - зазначив начальник Управління.

Загалом правоохоронці  вилучили із незаконного обігу більше тонни наркотичних засобів та майже 4 кілограма психотропних речовин.

- Особливу тривогу викликає наркотизація серед неповнолітніх. Профілактика такого явища - стратегічний напрямок діяльності МВС, - підкреслив правоохоронець. За словами Олега Школьного, з початку року у стані наркотичного сп’яніння затримано понад півсотні неповнолітніх, у тому числі семеро школярів. До 48 неповнолітніх застосовано заходи адміністративного впливу за незаконні дії з наркотиками.

Також начальник Управляння повідомив, що з метою профілактики та убезпечення молоді від вживання наркотиків підрозділи міліцейського відомства розробляють спеціалізовану пам’ятку для школярів, де будуть роз’яснені найбільш актуальні питання.

За словами правоохоронця, з цього року започатковано щотижневе проведення профілактичних бесід з учнями та студентами у навчальних закладах із залученням лікарів-наркологів, психологів щодо шкоди вживання наркотиків та недопущення скоєння наркозлочинів з демонстрацією фільмів відповідної тематики. Варто зазначити, що таких зустрічей здійснено уже майже вісім тисяч. Крім того, підпорядковані підрозділи постійно проводять профілактичні заходи у таборах, санаторіях та зонах відпочинку дітей під час літніх канікул.

 - Ми зустрічалися із дітьми в школах та з`ясували, що вони знають про наркотики не із фільмів чи Інтернету, а з реального життя. Хтось вживав уже сам, а комусь розповідали друзі. Тому дуже важливо проводити таку профілактичну роботу саме зі школярами. Адже доведено, що ті, хто не спробував наркотики до 21 року, скоріше за все, і не стануть на хибний шлях, - наголосив Олег Школьний.

Зупинився правоохоронець і на розповсюдженні наркотичних засобів у розважальних закладах, місцях масового проведення дозвілля та боротьбі з цим явищем.

 - Підрозділами БНОН постійно відпрацьовуються розважальні заклади. У результаті цього  зареєстровано майже 730 кримінальних правопорушень, за якими 417 особам вручено повідомлення про підозру, - підкреслив Олег Школьний. За його словами, у наркоділків вилучено понад 27 кг наркозасобів.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ветеринарна міліція ...
Наступна новина: В Україні розпочалася ...

КОМЕНТАРІ