В Україні розпочалася операція

В Україні розпочалася операція "Мак"

20.06.13 23:06 0 854
Про це повідомив під час прес-конференції представникам засобів масової інформації начальник УБНОН МВС України Олег Школьний.

Діяльність у сфері легального обігу наркотиків умовно можна поділити на кілька напрямків, а саме: заходи із допущення суб’єктів господарювання до діяльності, пов’язаної з обігом наркотиків, психотропних речовин та прекурсорів; контроль за обігом наркотиків, психотропних речовин та прекурсорів, а також протидія вирощуванню нарковмісних культур.

За словами правоохоронця, будь-які дії, пов’язані з обігом наркотиків, психотропних речовин та прекурсорів, можуть здійснюватись виключно суб’єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію.

- В Україні нині понад 10,2 тисячі підприємств-утримувачів ліцензій на право здійснення діяльності, пов’язаної з обігом наркотиків, психотропних речовин та прекурсорів, - повідомив представник МВС.

Проте, вирощування рослин конопель та маку може здійснюватися не лише в промислових цілях. - З метою виявлення і знищення нелегальних посівів маку та конопель, перекриття каналів витоку наркосировини у незаконний обіг, на території держави з травня по кінець вересня проводяться оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак», - повідомив Олег Школьний.

З метою виявлення незаконних посівів маку та конопель правоохоронці вже обстежили майже 6700 присадибних ділянок, територій організацій, установ та сільськогосподарських підприємств. – Під час цих обстежень ми виявили понад 50 фактів незаконних посівів маку та 302 факти незаконних посівів конопель. У той же час працівники підрозділу виявили два факти незаконного посіву конопель на території сільськогосподарських підприємств без необхідних дозвільних документів. - Загалом станом на червень місяць цього року знищено понад 225 тисяч рослин маку та 253 тисячі рослин конопель, - зазначив Олег Школьний.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: МВС: "З початку року ...
Наступна новина: На Донеччині міліціонери ...

КОМЕНТАРІ