На Донеччині міліціонери виявили більше 4 кг канабісу

На Донеччині міліціонери виявили більше 4 кг канабісу

20.06.13 23:13 0 895
Мешканець Донецька розвинув діяльність з виготовлення та розповсюдження наркотиків. А свою знайому зловмисник схилив до вживання наркотиків, подарувавши їй першу дозу на свято 8 Березня.

Раніше неодноразово засуджений, у тому числі – за крадіжку і виготовлення наркотиків, 50-річний донеччанин зберігав наркотики в літній кухні. Там оперативники виявили більше 4 кг висушених і готових до вживання конопель. Це все, що залишилося від запасів на зиму. Було встановлено, що урожай дикорослої трави був власноручно зібраний ним восени минулого року в лісосмузі неподалік.

Зловмисник не обмежувався курінням маріхуани. Вживав він і серйозніші наркотики, такі як дезоморфин, який сам же виготовляв із медпрепаратів і підручних засобів.

Крім того, чоловік активно пропагував свою згубну звичку. Він не лише збував смертельно небезпечну речовину покупцям, дозволяючи колотися прямо в його будинку, але й схилив до вживання дезоморфіну свою знайому.

Жінка, яка до цього не пробувала ніяких наркотиків і психотропних речовин, отримала першу дозу в дарунок на 8 Березня. Господар пригостив гостю безкоштовно, вколовши їй 1 мл приготованого ним розчину. Шляхом умовлянь він переконав жінку в тому, що цей наркотичний засіб нібито має сприятливу дію на організм і свідомість людини, що після його вживання з'являється бадьорість і прилив сил.

– Стосовно підозрюваного відкрито кримінальне провадження відразу за 3 статтями Кримінального кодексу України: ч.3 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту в особливо великих розмірах); ч.2 ст. 315 (схиляння до вживання наркотичних засобів,  психотропних речовин або їх аналогів особою, що вчинила раніше злочин, передбачений статтею 307); ч.1. ст.317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), – повідомив начальник Куйбишевського РВ Павло Яценко.

Фігурантові загрожує до 12 років позбавлення волі.

ВЗГ ГУМВС України

в Донецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні розпочалася ...
Наступна новина: Лише за п'ять місяців цього ...

КОМЕНТАРІ