Експертна служба МВС визнана однією з найкращих у Європі

Експертна служба МВС визнана однією з найкращих у Європі

20.06.13 23:25 0 883
20 червня, у МВС вшановували фахівців Експертної служби, якій виповнюється 13 років. Самі експерти кажуть: за їх участю розкрито резонансні злочини, серед яких розбійні напади на банки, інкасаторські автомобілі, а також злочини, пов'язані з вибухами і шахрайствами. Колишні керівники МВС також запевняють: Експертна служба відомства - одна з найкращих в Європі.

«За спектром і обсягом досліджень Експертна служба МВС стала одним із впливових суб'єктів експертної діяльності України. Завдяки кожному з експертів побудована сучасна і унікальна система експертно-криміналістичного забезпечення, яка динамічно розвивається і з кожним роком лише набирає обертів», - підкреслив начальник служби Дмитро Жидков.

Тим часом перший міністр внутрішніх справ незалежної України генерал внутрішньої служби Андрій Василишин зазначив, що Експертна служба гідно заявила про себе не тільки всередині держави, але й за кордоном.

За його словами, служба стала однією з найкращих, наприклад, в Європі. «Ви ніколи не були замішані в гучних скандалах. Ви з тих, хто сумлінно і чесно виконував і виконує свій службовий обов'язок - вірою і правдою служити людям», - сказав він.

Про досягнення в розкритті резонансних злочинів розповів і перший заступник начальника Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Костянтин Дубонос.

«На наші фахівці успішно освоюють молекулярно-генетичну експертизу - вид досліджень, який стає чи не єдиним і найефективнішим у доказі вини зловмисників. Подібні дослідження на проводять лише в Мінохорониздоров'я і МВС. У правоохоронному відомстві уже дієво працюють 9 подібних лабораторій», - говорить Костянтин Дубонос.

При цьому, за його словами, не варто забувати і про старі види проведення експертиз. Досі ефективними залишаються спецекспертизи наркотичних речовин, нелегальних лікеро-горілчаних виробів, а також транспортних засобів.

«Ми завжди готові прийти на допомогу нашим громадянам, наприклад, в частині надання послуг з перевірки придбаних автомобілів, готові підтвердити, що куплена техніка є цілком легальною або ж ні. Нашим фахівцям під силу також підтвердити чи піддавалася техніка технічним змінам», - сказав Костянтин Дубонос.

У той же час співрозмовник розповів і про головну проблему служби. Як виявилося, провиною всьому є науково-технічний прогрес.

 «З року в рік стрімко змінюється техніка, в тому числі і комп'ютерна. Зловмисники озброюються новітніми технічними розробками, а також вчиняють різні злочини. Тому головне завдання співробітників, якщо не випереджати їх, то хоча би йти з ними в ногу, а також постійно працювати над оновленням технічних засобів. Подібний шлях правильний і допоможе гідно представляти інтереси служби на різних конференціях, як у нашій країні, так і за кордоном», - підсумував Костянтин Дубонос.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ