Затримано зловмисника, який довго переховувався після скоєння злочину на Херсонщині

Затримано зловмисника, який довго переховувався після скоєння злочину на Херсонщині

20.06.13 23:38 0 902
Чоловіка, який скоїв замах на вбивство, розшукували працівники Управління карного розшуку, Слідчого управління УМВС, райвідділів міліції області з використанням усіх можливостей. Херсонським міліціонерам допомагали їх колеги з різних областей України, Російської Федерації та Республіки Казахстан.

Влітку минулого року до Херсонської міської клінічної лікарні ім. Тропіних доставили ледь живого 57-річного чоловіка. У нього були численні ножові поранення спини та грудної клітини. Незважаючи на важкі травми, потерпілий вижив і розповів оперативникам події того дня. На вокзалі він познайомився з чоловіком і запросив його до себе додому, щоб разом випити. Після вживання спиртних напоїв чоловіки посварились, новий знайомий став поводитись агресивно і наніс господарю кілька ударів ножем у спину.

За даним фактом слідчим відділом Суворовського райвідділу міліції було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.15 (Замах на злочин) та ч.2 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Міліціонери швидко встановили особу зловмисника. Ним виявився 41-річний безробітний, який 7 разів судимий за скоєння тяжких злочинів на території Російської Федерації та республіки Казахстан (крадіжки, вандалізм, тяжкі тілесні ушкодження та ін.). Стосовно обвинуваченого Суворовським районним судом м. Херсона було обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Оперативники перевіряли усі адреси, де міг з’явитися злодій. Працівники міліції неодноразово звертались до населення з телеекранів, орієнтування на зловмисника друкувалось у газетах та на сторінках Інтернет-видань. Міліціонери застерігали громадян, що розшукуваний не має певного місця проживання, зловживає спиртними напоями. Також він легко входив у довіру до пенсіонерів, а після знайомства відбирає у них одяг, продукти харчування та інші речі.

Незважаючи на усі зусилля міліціонерів і громадськості, про розшукуваного не було ніякої інформації. Оперативникам і слідчим стало зрозуміло, що підозрюваний втік з області.

Херсонські міліціонери звернулись по допомогу до своїх колег з сусідніх областей. Обвинуваченого оголосили у міждержавний розшук. У Республіці Казахстан, де довгий час проживав чоловік, ретельно відпрацьовувались його родинні зв’язки, коло знайомих. Але і там він не з’явився.

У квітні 2013 року надійшла інформація від одеських міліціонерів, що вони затримали розшукуваного. На території м. Одеса він скоїв крадіжку. Також міліціонери з’ясували, що у місті чоловік не мав певного місця проживання. Знаючи, що його розшукують, він ховався у покинутих будівлях, намагався виходити надвір лише ввечері, щоб скоїти чергову крадіжку.

Зловмисника етапували до Херсона. Було проведено судово-психіатричну експертизу, за висновками якої психічними захворюваннями зловмисник не страждає. Наразі його заарештовано, він знаходиться у слідчому ізоляторі. Справа передана до суду.

СЗГ УМВС України

в Херсонській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ