США заспокоювали Афганістан щодо відносин із талібами

США заспокоювали Афганістан щодо відносин із талібами

20.06.13 23:50 0 910
Державний секретар США Джон Керрі телефонував учора президентові Афганістану Хамідові Карзаю, щоб відвернути нову напруженість у відносинах між країнами, цього разу через заяву США про готовність до переговорів із противладним афганським рухом «Талібан». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Подробиць розмови не повідомляли.

У Державному департаменті США лише заявили, що такі переговори все ж відбудуться наступними днями в щойно відкритому представництві «Талібану» в Катарі, не уточнивши дати.

Також речниця Держдепартаменту США повідомила, що влада Катару наказала талібам зняти зі свого представництва написи про «політичне представництво Ісламського Емірату Афганістан» – таку назву мала більша частина Афганістану в час, коли таліби керували нею в 1996–2001 роках.

Учора Карзай заявляв, що через заяву США про готовність до розмов із талібами без участі його влади Кабул на знак протесту припиняє переговори з Вашингтоном про домовленість, яка має визначити статус американських військ в Афганістані після 2014 року.

Його уряд також не стане учасником переговорів США й талібів, додав президент Афганістану. За його словами, будь-які мирні переговори з «Талібаном» мають відбуватися тільки під проводом спеціально створеного для них афганського органу, Верховної ради миру.

Позавчора і США, і таліби заявляли, що їхні представники зустрінуться вже цього тижня, щоб поновити мирний процес після 12 років війни між «Талібаном», із одного боку, і урядом Афганістану й міжнародними силами, в яких більшість становлять війська США, з іншого.

Того ж дня у столиці Катару Досі «Талібан» офіційно відкрив своє перше легальне представництво.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ