Члени постійної комісії підтримали проект рішення «Про Програму сприяння діяльності та розвитку органів самоорганізації населення міста Луцька на 2013 – 2016 роки»

Члени постійної комісії підтримали проект рішення «Про Програму сприяння діяльності та розвитку органів самоорганізації населення міста Луцька на 2013 – 2016 роки»

21.06.13 10:21 0 752
Таке рішення прийняли члени постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження. У ньому взяли участь заступник міського голови Лариса Соколовська, депутати міської ради Роман Бондарук, Сергій Сівак, Рустам Дячук, Тарас Бас, Юрій Вега, Роман Романюк та Василь Гриб.

Автором вищезазначеного проекту є депутат міської ради, голова комісії Роман Бондарук. Він пояснив, що у цьому рішенні як альтернатива ОСББ пропонують створити вуличні, квартальні комітети тощо. Це дасть можливість керівникам цих організацій представляти інтереси мешканців в органах місцевого самоврядування, ЖКП й залучати кошти з місцевого бюджету. Після обговорення депутати підтримали запропонований проект рішення.

Жваву дискусії викликало питання щодо Етичного кодексу водія таксі та маршрутного таксі, автором якого є депутат міської ради Роман Романюк.

Він пояснив присутнім, що етична культура водіїв у нашому місті є низькою. На його думку, запропонований документ дозволить підвищити відповідальність водія таксі та маршрутки за безпеку та комфорт пасажирських перевезень, а також поліпшить їх якість. «Вже був проведений «круглий стіл», куди були запрошені й водії. Вони не проти», - зауважив Роман Романюк. Також він вважає, що шляхом особистого ознайомлення водії повинні засвідчувати свою відповідальність виконання Кодексу. Депутат Сергій Сівак поцікавився, яким чином має здійснюватись контроль за виконанням. Автор проекту рішення повідомив, що є кілька варіантів контролю, й сподівається управління транспорту та зв’язку долучиться до розроблення методів такого контролю.

Також члени комісії рекомендували на розгляд сесії проект рішення «Про скасування рішення виконавчого комітету Луцької міської ради № 319-1 від 05.06.2013 року «Про тарифи на послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що надається житлово-експлуатаційними підприємствами», окреслили план роботи комісії на 2-ге півріччя 2013 року, розглянули питання «Про внесення змін до рішення Луцької міської ради від 25.03.2009 № 38/13 «Про визначення оператора на здійснення організації і експлуатації місць платаного паркування автотранспорту у м.Луцьку», заслухали звіт про фінансово-господарський стан Луцького підприємства електротранспорту та житлово-комунального підприємства № 3.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: План виконання робіт ...
Наступна новина: У Житомирі заграли «Барви ...

КОМЕНТАРІ