На Волині заняття спортом зміцнюють тіло та дух, утверджують здоровий спосіб життя

На Волині заняття спортом зміцнюють тіло та дух, утверджують здоровий спосіб життя

21.06.13 13:05 0 896
У клубі «Олімп» Володимир-Волинського міського центру фізичного здоров’я населення відбувся VI обласний фестиваль «Спорт для всіх – у кожному дворі» серед клубів за місцем проживання в рамках Всеукраїнського Олімпійського дня.

Учасників фестивалю привітав директор Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Володимир Новосад та побажав їм перемог. «Ці заходи потрібні, адже дозволяють максимально охопити дітей та їх батьків спортом. Вони не потребують великих грошей, а таке дозвілля є корисним для здоров’я та покращує настрій», - зазначив він.

Водночас він підкреслив: «Ми, тренери, маємо зацікавити дитину займатися у спортивних гуртках та секціях, адже навіть любительські заняття спортом зміцнюють тіло та дух, утверджують здоровий спосіб життя, що є важливим у їх вихованні. Наші діти – це майбутнє України. І як наголошує Президент Віктор Янукович, не треба шкодувати часу, сил та грошей заради здоров’я нащадків».

Напередодні спортивного фестивалю начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Галина Карнаухова телепередачі «Акценти», розповіла, що у навчальних закладах Волині функціонують 640 спортивних клубів, їх основним напрямком роботи є залучення учнівської та студентської молоді до занять фізичною культурою і спортом. У клубах олімпійськими та неолімпійськими видами спорту займається близько 32 тис. волинян.

Наразі діють 13 центрів фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх»: обласний, 4 - у містах обласного значення (Луцьк, Ковель, Нововолинськ, Володимир-Волинський), 7 - у містах районного значення (Ківерці, Камінь-Каширський, Горохів, Берестечко Горохівського району, Устилуг Володимир-Волинського району, Любомль, Рожище) та 1 сільський центр в селі Хобултова Володимир-Волинського району. У фізкультурно-оздоровчих групах займається понад 4 тис. людей різних вікових категорій.

В області працює школа вищої спортивної майстерності, де розвивається 7 видів спорту: бокс, вільна боротьба, важка атлетика, веслування на байдарках і каное, велосипедний спорт, волейбол, легка атлетика.

Також функціонують 43 дитячо-юнацькі спортивні школи, в тому числі - 3 спеціалізовані школи олімпійського резерву. У спортивних відділеннях займається 11 961 учнів, яких тренують 486 викладачів. Тут розвиваються 26 видів спорту (18 олімпійських та 8 неолімпійських).

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

 

 

 

 

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Тернополі ...

КОМЕНТАРІ