Цьогоріч на підтримку галузі фізичної культури та спорту Волині з місцевих бюджетів усіх рівнів передбачено майже 25,5 млн грн

Цьогоріч на підтримку галузі фізичної культури та спорту Волині з місцевих бюджетів усіх рівнів передбачено майже 25,5 млн грн

21.06.13 13:50 0 763
Цьогоріч на підтримку галузі фізичної культури та спорту Волині з місцевих бюджетів усіх рівнів передбачено майже 25,5 млн грн. Про це заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк розповів телепередачі «Акценти».

«Загалом в області упродовж трьох років приділяється значна увага зміцненню матеріально-спортивної бази», - додав заступник голови ОДА.

Зокрема, торік на проведення ремонтних робіт, реконструкцію та будівництво нових спортивних споруд використано понад 15 млн грн, з яких – 8,4 млн грн - кошти державного бюджету, решта – обласної казни.

Так, у 2012-му модернізовано низку дитячо-юнацьких спортивних шкіл у Луцьку, Рожищенському, Ковельському, Ратнівському, Шацькому, Горохівському та Луцькому районах; завершено будівництво нового спортивного комплексу в м. Володимир-Волинський; відкрито тренажерну залу для спортсменів-інвалідів у Луцьку.

Також минулоріч при загальноосвітніх школах області, зокрема у сільській місцевості, проведено капремонти і добудови спортивних залів у селах Ківерцівського, Старовижівського, Луцького, Камінь-Каширського, Шацького, Ковельського, Горохівського, Володимир-Волинського, Любешівського та Турійського районів. Облаштовано три нові майданчики зі штучним покриттям в містах Луцьку та Ковелі.

У цьому році продовжуються оновлення спортивних об’єктів області. Зокрема, у травні відкрили новий сільський стадіон у Маяках Луцького району, наразі тривають роботи з облаштування бігових доріжок із синтетичним покриттям на стадіоні «Колос» у смт Любешів.

«Розширення державної спортивної інфраструктури, передусім у сільських територіях, є одним із завдань Президента України Віктора Януковича для того, щоб зробити спорт доступним для всіх, насамперед дітям. І упродовж 2013-2014 років обласна влада має намір значно оновити існуючі та створити нові спортивні майданчики, зокрема в школах та дитсадках», - наголосив Олександр Курилюк.

Довідково: за попередні два роки збудували чи реконструювали наступні спортивні об’єкти: спортзал при ЗОШ І-ІІІ ступенів (добудова) у с. Карпилівка Ківерцівського району; спортивний зал при ЗОШ І-ІІІ ступенів (будівництво) с. Смідин Старовижівського району, майданчик (будівництво) із синтетичним покриттям при ЗОШ №1 та при медичному коледжі; майданчик (будівництво) зі синтетичним покриттям у Луцьку; майданчик (будівництво) з тренажерним обладнанням при школі-інтернаті «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки» м. Володимир-Волинський; майданчик (ремонт) зі штучним покриттям ЗОШ № 13 м. Ковель, плавальний басейн ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6 м. Нововолинськ. Здійснено капремонти майданчиків у Луцьких ЗОШ №3, ЗОШ №12, ЗОШ І-ІІ ступенів с. Брани, а також при школах у сс Липини та Рованці Луцького району, ЗОШ № 1 І-ІІІ ступенів м. Горохів; Лудинській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Галинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів та Зорянській ЗОШ І-ІІ ступенів Володимир-Волинського району; ЗОШ І-ІІ ступенів (ремонт спортивної кімнати) с. Печихвости.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ