Пожежна безпека на Житомирщині контрольована!

Пожежна безпека на Житомирщині контрольована!

21.06.13 09:24 0 814
Стан пожежної безпеки, санітарно-епідеміологічне благополуччя населення у літній період, забезпечення громадян якісною питною водою та підготовка місць масового відпочинку на водних об’єктах України – головні питання, що були розглянуті на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку 19 червня у режимі відеоконференції провів із очільниками регіонів Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Участь у засіданні брали перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Ткачук, начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Житомирській області Ігор Нікітчук, головний лікар обласної санітарно-епідеміологічної станції Олександр Волков, а також керівники відповідних структурних підрозділів.

Аналізуючи виконання настанов Уряду, Микола Олещенко зауважив, що питання, винесені на обговорення Державної комісії, на рівні керівництва Житомирської області опрацьовані ще у травні. «За густотою лісового масиву – майже 1 млн. 70 тис. га – Житомирщина посідає перше місце у державі. Тому ми маємо посилити заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам у лісах, сільгоспугіддях, на торфовищах. Із цією метою до настання періоду високих температур із залученням усіх лісових господарств області були проведенні відповідні навчання», – акцентував на одному з питань заступник очільника області. Зі слів Миколи Олещенка, основною причиною пожеж у лісах є загоряння за посушливої погоди лісової підстилки. Відтак, посадовець наполіг на необхідності організувати чергування представників відповідних структур у лісовій місцевості та місцях масового відпочинку на водних об’єктах, що знаходяться поблизу лісів.

Стосовно стану функціонування й утримання підрозділів місцевої пожежної охорони Микола Олещенко нагадав, що минулоріч на території Житомирщини було створено два пожежних депо. При цьому заступник голови облдержадміністрації зазначив, що обласна влада працюватиме і над збільшенням кількості пожежної техніки. Загалом ситуація щодо забезпечення пожежної охорони контрольована. «Проте, – зауважив Микола Олещенко, – керівництво відповідних служб має бути напоготів, адже наразі в області 3-й клас пожежної небезпеки у лісі, що є граничним, а з підвищенням температури очікується 5-й клас. Особливої уваги треба надати контролю місцевостей із хвойними насадженнями».

Якість же питної води, за словами Миколи Олещенка, значною мірою залежить від забезпечення електропостачання КП «Житомирводоканал»: «За централізованої роботи водопроводу вдається забезпечити якісне хлорування та відповідно дезинфекцію води. Ми направимо звернення до Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій із пропозицією заборонити відключення водоканалу від енергопостачання особливо у період високих температурних режимів».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ