У Житомирі заграли «Барви сонячної Індії» - виставка картин заслуженого художника України Юрія Камишного

У Житомирі заграли «Барви сонячної Індії» - виставка картин заслуженого художника України Юрія Камишного

21.06.13 11:25 0 856
20 червня в обласному літературному музеї відбулося відкриття персональної виставки заслуженого художника України Юрія Камишного. Виставка картин присвячена теплій далекій країні Індії, тому має відповідну назву «Барви сонячної Індії».

На відкриття виставки завітали заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих та начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський.

Ця виставка є узагальненням чотирьох мандрівок художника до Індії. В експозиції – 35 картин, що зображають людей, тварин, природу, архітектурні споруди та просто миттєвості життя Індії.

«На написання всіх картин цієї виставки пішов рік життя та щоденна праця вдень та вночі. Чотири роки я літав до Індії на кілька місяців і там малював усі представлені на виставці полотна», - розповів журналістам автор виставки «Барви сонячної Індії» Юрій Камишний.

На відкриття прийшло багато поціновувачів мистецтва майстра, його рідних та друзів. Глядачі поринули в захоплюючий та вражаючий своїми барвами світ Індії не лише завдяки картинам художника, а й завдяки атмосфері, яка була створена на відкритті виставки: звучали індійські мантри, були представлені східні танці, національні костюми індусів.

Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих подякував Юрію Камишному за цікаву виставку, побажав невичерпної творчої наснаги та сказав, що надзвичайно приємно бачити не лише картини великого майстра Житомирщини, а й людей, котрі цінують мистецтво і прийшли подивитися «Барви сонячної Індії» у виконанні Юрія Камишного.

«Картини талановитого художника переносять глядача в Індію, і здається, що всі сюжети з картин бачив власними очима. Юрій Камишний знайомить нас з Індією, а Індію - з Україною та Житомирщиною», - поділився враженнями від виставки начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський.

Виставка «Барви сонячної Індії» представлена до уваги всіх бажаючих до кінця літа в обласному літературному музеї.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ