Івано-Франківськ: депутати міської ради зберігають та розвивають парки і сквери міста.

Івано-Франківськ: депутати міської ради зберігають та розвивають парки і сквери міста.

21.06.13 08:50 0 913
20 червня 2013 року на ІІ пленарному засіданні міської ради затверджено 3 об’єкти зеленої зони міста: сквери на вул. Стуса, Мазепи-Гординського, Меморіальний сквер.

Депутати 6-го демократичного скликання Івано-Франківської міської ради відзначаються гострою боротьбою із масовою забудовою міста у заборонених місцях. Звісно, депутати мають зв’язані руки, коли справа стосується незаконних забудівель, які початі до 2010 року. Проте разом з мешканцями охоче боряться із протиправними діями деяких підприємців у місті.

З метою попередження забудови на майбутні роки, депутати виступили з ініціативою облаштування якнайбільше зелених зон в місті. Зокрема, 20 червня депутатами прийнято рішення про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для збереження та облаштування міських зелених зон за адресами: вул. Стуса (0,14 га), ріг вул. Мазепи-Гординського (0,08 га), Меморіальний сквер (5,39 га). Цікавим є той факт, що міський меморіальний сквер, одна з визначних пам’яток садово-паркової архітектури, досі не був офіційно затвердженим. Депутати не лише затверджують нові парки та сквери, але й впорядковують належним чином документацію у вже існуючих скверах. Відтак, без належної документації за 5 років замість популярного Меморіального скверу могла б вирости чергова багатоповерхівка, розважальний центр чи казино.

Петро Гавриш, голова постійної депутатської комісії з питань будівництва, архітектури, земельних відносин, охорони навколишнього середовища та сприяння розвитку сіл, зазначив, що розвиток зелених зон, садово-паркової архітектури та дитячо-спортивної інфраструктур є одним з пріоритетних напрямків роботи депутатів цієї каденції.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ