Оксана Савчук: «Запровадження електронної реєстрації дітей до ДНЗ – позитивний приклад прозорої системи»

Оксана Савчук: «Запровадження електронної реєстрації дітей до ДНЗ – позитивний приклад прозорої системи»

21.06.13 13:25 0 821
На черговій сесії Івано-Франківської міської ради депутати розглянули питання «Про хід реалізації проекту електронної реєстрації дошкільнят в м. Івано-Франківську». Голова постійної депутатської комісії з питань духовного відродження, культури, освіти, науки, молодіжної політики та спорту Оксана Савчук зауважила, що впровадження електронної реєстрації дітей для поступлення в ДНЗ є позитивним прикладом прозорої системи, шляхом якої пішли Чернівці, Рівне, Вінниця, Тернопіль, Дніпропетровськ та інші.

«Важливо, що Івано-Франківськ був одним з першопрохідців і вважаю, що успішно продовжує рухатися у цьому напрямку. Електронна реєстрація чітко показала, що у нас не вистачає місць в ДНЗ для тих батьків, яким це необхідно. Звісно, що у інших містах, теж такі ж проблеми, однак виконавча влада вирішує їх системніше, сумлінніше та ефективніше», - наголосила Оксана Савчук.

Депутат розповіла, що минулого тижня з колегами відвідали м. Тернопіль з метою вивчення досвіду збільшення місць у дошкільних закладах. Як підкреслила Оксана Савчук, у сусідньому місті 85% заявників потрапляють у ДНЗ. «Усе це вони роблять не шляхом будівництва нових садків, а шляхом чіткого плану збільшення мережі, який включає повернення колишніх садків у їхнє первинне значення і що найважливіше – завдяки конструктивному діалогу міського голови та санітарного лікаря. Саме такого діалогу не вистачає нашому місту.» Тому запропонувала міській раді доручити міському голові провести робочу нараду з санітарним лікарем міста, управлінням освіти та депутатським корпусом з метою формування спільного бачення щодо максимального наповнення дошкільних груп як у 2013 році, так і наступних років. Свою колегу підтримав також депутат Юрій Соловей, який зазначив, що міським обранцям слід ретельніше контролювати питання охоплюваності дошкільнят.

«Розуміючи, що проблема з недостатньою кількістю місць в садках є болючою та гострою – пропоную управлінню освіти ґрунтовно та ефективно опрацювати всі можливі варіанти задля задоволення потреб заявників, діти яких бажають відвідувати садочки. Не можна навіть говорити про якісь цифри, бо кожна дитина в цьому місті повинна мати можливість потрапити до дитячого садка», - резюмувала Оксана Савчук.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині на ...

КОМЕНТАРІ