На Івано-Франківщині на базі обласного перинатального центру відкрили симуляційний тренінговий центр для навчання медичних спеціалістів за найсучаснішими методиками

На Івано-Франківщині на базі обласного перинатального центру відкрили симуляційний тренінговий центр для навчання медичних спеціалістів за найсучаснішими методиками

21.06.13 13:28 0 1121
В межах україно-швейцарської програми «Здоров’я матері та дитини» на базі Івано-Франківського обласного перинатального центру відкрили симуляційний тренінговий центр для навчання медичних спеціалістів за найсучаснішими методиками. Вартість встановленого там обладнання – понад 1 млн. грн. Кошти виділено швейцарською стороною.

«На сьогоднішній день таких симуляційних центрів в Україні є чотири, - сказав у коментарі журналістам директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Роман Мельник. – У цьому центрі встановлено висотехнологічне обладнання, що дозволить нашим лікарям відпрацьовувати, моделювати різні ситуації до автоматизму, і в майбутньому зменшити кількість пологових травм та нещасних випадків».

За спеціально розробленими програмами та графіками медичний персонал обласного перинатального центру і полових відділень області навчатиметься програмувати потрібні сценарії поведінки у типових проблемних ситуаціях, використовуючи при цьому комп’ютеризовані манекени матері, яка народжує дитину, та новонародженого, який імітує небезпечні стани. Отримані знання, за словами в. о. головного лікаря обласного перинатального центру Ірини Мегидин, медики поглиблюватимуть, співпрацюючи з фахівцями кафедри акушерства і гінекології факультету післядипломної освіти Прикарпатського національного медичного університету.

За час реалізації програми «Здоров’я матері та дитини», як наголосив заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич, вже пройшли навчання понад 200 медичних працівників Прикарпаття, що сприяло зменшенню нещасних випадків. «Відкритий симуляційний центр дозволяє навчитися, закріпити навички реанімації як матері, так і дитини, - переконаний Ігор Зварич. – У співпраці зі швейцарською стороною йде поєднання навчально-тренінгової програми з матеріальним забезпеченням».

Довідково

Україно-швейцарська програма «Здоров’я матері та дитини» впроваджується за підтримки Швейцарської Конфедерації Швейцарським інститутом охорони здоров’я. Діяльність програми базується на міжнародному підході до безпечної вагітності та пологів.

У межах програми в декількох регіонах України придбано і встановлено апарати штучної вентиляції легень для новонароджених і немовлят, інкубатори, реанімаційні столики, портативні рентген-апарати тощо.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Оксана Савчук: ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ