Ігор Зварич: Облдержадміністрація вдячна Швейцарській Конфедерації за реалізацію різних проектів на території області

Ігор Зварич: Облдержадміністрація вдячна Швейцарській Конфедерації за реалізацію різних проектів на території області

21.06.13 12:28 0 720
Заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич зустрівся із директором Швейцарського бюро розвитку та співробітництва в Україні Гуідо Бельтрані. Обговорено поточні результати діяльності україно-швейцарської програми «Здоров’я матері та дитини», яка реалізується в усіх центральних районних лікарнях області.

Наголошувалося на реалізації основних напрямків Програми: підвищення професійного потенціалу в галузі охорони здоров’я, впровадження управлінських концепцій, покращення інфраструктури (ремонт приміщень та закупівля обладнання), розробка навчальних матеріалів, регуляторна підтримка Програми тощо.

Мова йшла і про впровадження інших соціальних проектів на території області, зокрема про шнє відкриття в обласному перинатальному центрі симуляційного тренінгового центру для навчання медичних спеціалістів Івано-Франківської області за найсучаснішими методиками.

«Голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк просив передати слова вдячності швейцарській стороні за підтримку і реалізацію різних проектів, - зауважив Ігор Зварич. – Саме ці проекти сприяють розвитку області у різних галузях. Це надання підтримки сільським територіальним громадам: водопостачання та різні послуги, в секторі енергозбереження тощо».

Після цього Ігор Зварич і Гуідо Бельтрані в обласному перинатальному центрі взяли участь у відкритті симуляційного тренінгового центру. Для України такі центри – це нова високотехнологічна методика навчання медперсоналу, за якою спеціалісти відпрацьовуватимуть практичні навички надання медичної допомоги на манекенах. У відкритті центру також взяли участь директор департаменту охорони здоров’я Роман Мельник і його заступник Зоя Ціхонь, ректор Івано-Франківського національного медичного університету Микола Рожко, вчені та працівники обласного перинатального центру.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ