Затверджено Програму захисту природних рослинних ресурсів Львівської області від фітошкідників

Затверджено Програму захисту природних рослинних ресурсів Львівської області від фітошкідників

21.06.13 14:32 0 879
20 червня, під час другого пленарного засідання XXV чергової сесії Львівської обласної ради VІ скликання депутати затвердили Програму захисту природних рослинних ресурсів Львівської області від фітошкідників на 2013-2014 рр. Головним завданням Програми є забезпечення видалення пошкоджених омелою білою насаджень, а також відновлення лісосмуг з метою забезпечення ними сніго- та вітрозахисних, протиерозійних чи декоративних функцій.

Як зазначають у департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації, упродовж тривалого часу питанню ураження насаджень фітошкідником – омелою білою – не надавалося значення, що спричинило масове поширення шкідника. На небезпечна ситуація зі станом зелених насаджень спостерігається вздовж автомобільних доріг. Такий стан справ викликав стурбованість природоохоронних служб, і за ініціативи Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області та підтримки депутатів Львівської обласної ради у 2011 році було прийнято рішення про розробку плану захисту зелених насаджень вздовж автомобільних доріг області за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Проект Програми був розміщений на ВЕБ-сторінці (www.ekologіa.lviv.ua) Держуправління. Усі пропозиції та зауваження, що надійшли на електронну скриньку, були враховані у проекті Програми.

Довідка:

Омела біла – це напівпаразитний кущ, який оселяється на гілках і стовбурах листяних дерев, розмножується насінням (поширюється птахами) і викликає вповільнення росту дерев, їх суховершинність аж до повного всихання.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині василь ...

КОМЕНТАРІ