У Львові обговорено реалізацію нацпроекту «Вчасна допомога у західних регіонах України»

У Львові обговорено реалізацію нацпроекту «Вчасна допомога у західних регіонах України»

21.06.13 15:32 0 898
20 червня у приміщенні департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації відбулася робоча нарада на тему: «Реалізація національного проекту «Вчасна допомога у західних регіонах України».

У нараді взяли участь начальник відділу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ Михайло  Стрельников, директор Національного проекту «Вчасна допомога» Олексій  Навроцький, директор «Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України Володимир Юрченко, директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Середа та ін.

Керівник нацпроекту «Вчасна допомога Олексій Навроцький наголосив, що впровадження  даного Нацпроекту  є однією із пріоритетних соціальних ініціатив Президента та Уряду України, тому знаходиться на особливому контролі Глави держави.

Він повідомив, що за рішенням Кабінету  Міністрів України отримано фінансування для другого етапу проекту – реалізації проектного рішення у пілотних регіонах України – Дніпропетровської, Донецької, Вінницької областей та міста Києва.

«Після успішного впровадження цього проекту, саме ці чотири регіони стануть тренувальними центрами для усіх областей, а загалом цей  проект повинен запрацювати вже в наступному році».

Також Олександр Навроцький висловив подяку Львівській ОДА за високу готовність інфраструктури у Львові: «Ми спільно робимо велику комплексну справу, тому повинні постійно комунікувати для того, щоб працювати в єдиному, правильному напрямку».

Водночас, Михайло Стрельников зауважив, що впровадження єдиних регіональних диспетчерських служб – важлива складова реформи екстреної медичної допомоги: «Це база, яка забезпечуватиме розвиток нових технічних можливостей та високі стандарти надання медичних послуг, ефективне використання ресурсів цього важливого сектору медицини», – сказав він.

Представники пілотних проектів наголосили, що результатом реалізації проекту «Вчасна допомога»  Україна отримає нову систему технологічного забезпечення надання екстреної медичної допомоги  та буде замінена на єдині централізовані регіональні диспетчерські із забезпеченням сучасними телекомунікаційними системами зв’язку, принципово новим рівнем супроводу бригад, можливостями всебічного контролю та своєчасної допомоги медичному персоналу у складних ситуаціях.

Довідка:

Національний проект «Вчасна допомога» був ініційований Президентом України Віктором Януковичем наприкінці 2011 року. Метою проекту є технологічна підтримка одного з ключових елементів нової системи екстреної медичної допомоги – оснащення оперативно-диспетчерських служб відповідно до найвищих міжнародних стандартів.

Попереднє техніко-економічне обґрунтування Нацпроекту було затверджене Розпорядженням Кабінету Міністрів від 24 жовтня 2012 року №899-р. Відповідне Медичне завдання затверджене МОЗ України 5 листопада 2012 року.

На основі цих документів Держінвестпроект України організував підготовку проектних рішень для кожного з регіонів з урахуванням існуючих інфраструктур та місцевих особливостей. З огляду на обсяг бюджетного фінансування у 2013 році (50 млн грн).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ