На Рівненщині депутати підтримали ініціативи голови облдержадміністрації

На Рівненщині депутати підтримали ініціативи голови облдержадміністрації

21.06.13 13:50 0 1140
Та проголосували за зміни до обласної програми забезпечення житлом дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування. Тож на ці цілі впродовж трьох років планують спрямувати 2 мільйони 900 тисяч гривень із обласної казни. Тим часом у змінах до бюджету, які підтримали депутати цьогоріч на вирішення житлових проблем сиріт зарезервували 900 тисяч гривень. Василь Берташ аргументував, що нині більше 260 пільговиків цієї категорії не мають власних осель і перебувають у чергах на їх одержання. Тож, аби вирішити проблеми якнайбільшої кількості дітей-сиріт, програму реалізовуватимуть за двома напрямами. Зокрема, купуватимуть квартири в новобудовах та ремонтуватимуть існуючі об’єкти, котрі найбільше підходять для майбутніх новоселів. Для цього, за дорученням голови облдержадміністрації, очільники районів і міст нині аналізують приміщення, які змогли б після капітальної реконструкції стати сиротам квартирами.

Також на сесії депутати підтримали ще одну ініціативу голови облдержадміністрації – фінансове заохочення активних громад Рівненщини. Так, у змінах до бюджету заклали мільйон гривень для співфінансування їхніх проектів. Зокрема, під час виїзних прийомів до очільника області неодноразово зверталися сільські та селищні голови, які готові виділяти гроші зі своїх бюджетів на вирішення актуальних питань населених пунктів. Відтак, Василь Берташ ініціював виділення рекордно великої суми для фінансової підтримки таких проектів. На його переконання, це дозволить поширити такий позитивний приклад на всю область.

Також у змінах до обласного бюджету передбачили фінансування низки соціально важливих програм. Зокрема, видатки на медичну галузь зросли на 4 мільйони гривень. Бюджетні гроші додали на гемодіаліз, харчування, енергоносії, додатковий штат у розширеному центрі променевої терапії, а також на облаштування диспетчерської служби екстреної медичної допомоги. Ще мільйон бюджетних коштів спрямують на виконання протипожежних заходів в інтернатних закладах Рівненщини та їх підготовку до зими.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ