У Здолбунові прокурор Рівненської області Василь Присяжнюк провів навчально-методичні семінари

У Здолбунові прокурор Рівненської області Василь Присяжнюк провів навчально-методичні семінари

21.06.13 12:36 0 934
20 червня, на базі прокуратури Здолбунівського району проведено навчальні-методичні семінари з питань організації роботи з молодими спеціалістами та щодо особливостей організації роботи із забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури. Участь в заході взяли керівники структурних підрозділів прокуратури області, міські та районні прокурори, їх заступники, молоді спеціалісти, працівники, зараховані до кадрового резерву.

Відкрив заняття прокурор Рівненської області Василь Присяжнюк. Він зазначив, що виконання покладених на органи прокуратури завдань у межах нашої області залежить від злагодженої роботи 275 прокурорсько-слідчих працівників. А оскільки майже третя частина прокурорської спільноти – це молоді спеціалісти, то вкрай важливо приділяти їм особливу увагу, виховувати у них почуття відповідальності, підвищувати їх професійність з тим, щоб ефективно і якісно захищати права і свободи людини і держави.

Слухачі семінару прослухали повчальні лекції низки керівників структурних підрозділів прокуратури області, прокурорів районного рівня про те, як повинна бути налагоджена робота зі стажистами та молодими працівниками, які працюють на прокурорсько-слідчих посадах до 3 років.

Начальник відділу роботи з кадрами прокуратури області Світлана Ярема у своєму виступі приділила увагу питанням прийняття стажистів на прокурорсько-слідчі посади, організації їх стажування у структурних підрозділах обласного апарату.

Про аспекти вивчення роботи молодих спеціалістів на певному напрямі прокурорсько-слідчої діяльності розповіла начальник управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді прокуратури області Лілія Китовська. Також обговорено особливості підготовки атестаційних документів на молодих спеціалістів після проходження стажування, проведення службових розслідувань щодо прокурорсько-слідчих працівників.

Прокурори Здолбунівського району Ігор Ольшанецький та Млинівський міжрайонний Роман Музичук поділилися з колегами досвідом з питань організації підвищення ділової кваліфікації молодих спеціалістів, зокрема навчання їх за індивідуальними планами.

Під час практичної частини семінару молоді працівники та стажисти вирішували задачі до запропонованих навчальних фабул (тем) та пройшли тести із вивчення законодавства.

В ході обговорення другого питання семінару, учасники обговорили проблеми, що виникають у роботі прокурорів з питань забезпечення доступу до публічної інформації. Старший прокурор прокуратури області Валентина Шевчук надала консультації щодо застосування та виконання вимог Закону України "Про доступ до публічної інформації" при наданні відповідей на інформаційні запити. Увагу було звернуто на особливості вимог до відомостей, що надаються, та недопущенні витоку таких, що відносяться до інформації з обмеженим доступом.

Завдяки проведеним семінарам працівники прокуратури почерпнули багато додаткових корисних знань та практичних навиків.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Тернополі відбулось ...

КОМЕНТАРІ