На Тернопільщині 34 річну жінку вкусила змія

На Тернопільщині 34 річну жінку вкусила змія

21.06.13 08:10 0 799
19 червня о 13:50 в Монастириську центральну районну лікарню з діагнозом «Укус змії» госпіталізовано жительку села Нова Гута, громадянку 1979 року народження. Травму потерпіла отримала під час збирання грибів.

Як правило змії не нападають на людину, якщо їх життю нічого не загрожує. Якщо не порушувати спокій змії, не наступати на неї, вона ніколи першою не нападе. Зазвичай змії втікають від людей. У них поганий зір, слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на досить великій відстані – 10-15 метрів. Проте в спеку це відчуття притуплюється, вони стають лінивими, малорухливими, й тому люди можуть легко на них наступити.

Тож, вирушаючи в ліс на відпочинок, чи за ягодами та грибами, слід пам’ятати, передусім слід подбати про високе взуття – шкіряне, або ґумове. Також знадобиться палиця, але не для того, щоб убити змію, а щоб повідомити її про ваш прихід. Проведіть нею по кущах, з яких хочете зірвати ягоди, або по високій траві. Цього буде достатньо, аби повзучі втекли з того місця.

Допомога при укусах змій:

* головним засобом лікування є введення протизміїної сироватки, яку треба застосувати не пізніше 1,5-2 год. з моменту укусу. Однак це можливе тільки після доставки потерпілого в медичний заклад. Щоб перешкодити розповсюдженню отрути по тілу, слід негайно накласти стискальну пов’язку вище місця укусу;

* відразу після укусу слід видавити кілька крапель крові з ранки або відсмоктати отруту за допомогою спеціальної кровосисної банки. Якщо банки немає, можна скористатися звичайною медичною банкою або відсмоктати отруту ротом. Але слід пам’ятати, що невеликі подряпини у ротовій порожнині, карієсні зуби тощо можуть призвести до отруєння того, хто надає допомогу;

* далі на рану накладають серветку, змочену розчином пероксиду гідрогену. Кінцівку краще іммобілізувати, для послаблення болю прикласти щось холодне.

Управління ДСНС звертається до мешканців та гостей області - будьте обережні під час прогулянок на природі!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: М. Болотських: для ...
Наступна новина: Олександр Башкаленко: ...

КОМЕНТАРІ