На Тернопільщині популяризація серед дітей та молоді занять фізкультурою та спортом - справа важлива

На Тернопільщині популяризація серед дітей та молоді занять фізкультурою та спортом - справа важлива

21.06.13 13:30 0 806
Спортивно-масові заходи «День відкритих дверей» та Олімпійський день відбулися 19 червня на спортивних майданчиках обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо».

Такі заходи традиційно проводяться з метою популяризації олімпійського та динамівського руху, залучення дітей та юнацтва до фізичної активності і включають у себе різноманітні ігри, естафети для дітей, показові виступи спортсменів тощо.

Під час спортивного дійства учасники змагались в активних спортивних розвагах: футбольній естафеті, жонглюванні м'ячем, естафеті «флорбол», конкурсах із стрибків на скакалці за 1 хвилину та із кидання тарілки-фрісбі у кільце.

В результаті у змаганнях з фрісбі переміг Дмитро Гановський, друге місце посіла Олеся Крамар, третє – Артем Палюх.

Переможцем з флорболу став Валентин Цупер, друге місце завоювала Олександра Вовк, третьою стала Марта Синоруб.

Найбільшу кількість стрибків на скакалці за одну хвилину виконала Наталя Смик, на другому місці – Володимир Мамчур, на третьому – Вікторія Сиротюк.

Також усі бажаючі – діти та їхні батьки – представники різних колективів ФСТ «Динамо» – взяли участь у змаганнях з дартсу, причому, дитячий варіант цієї гри – на спеціальних магнітах – зібрав велику кількість маленьких спортсменів. Отже, у змаганнях з дартсу серед дітей перше місце посіла Марта Синоруб. Другою стала Вікторія Ваврух, а третій результат у Ніни Ящук. У дартсі серед жінок перемогу здобула Тетяна Ярош, друге місце виборола Ніна Паронова, третє місце – Галина Кавецька.

Учасники спортивно-масових заходів із захопленням спостерігали майстер-класом із стрільби, який проводила срібна та бронзова призерка чемпіонату світу 2013 року біатлоністка Анастасія Меркушина та її спортивна родина.

Вихованці тернопільської ДЮСШ «Екстрім» виступили з показовими номерами та змагались у паралельному слаломі та довільній програмі на роликах. За сумою очок двох видів змагань визначили переможців. Перше місце виборола Тетяна Копчак, друге місце завоювала Тетяна Тарнавська, третє місце розділили між собою Тетяна Ярош та Володимир Мамчур.

До речі, в рамках проведення вищезгаданих спортивно-масових заходів відбувалися також фінальні ігри Чемпіонату Тернопільського обласного ФСТ «Динамо» за програмою «Динаміада-2013», які додавали особливого «спортивного шарму» та стали родзинкою свята.

Організували ці спортивні заходи Тернопільська обласна організація ФСТ «Динамо», Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Тернопільське обласне відділення НОК України.

Як зазначив начальник управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Ігор Підгайний: «Проведення таких заходів сприяє популяризації серед дітей та молоді здорового способу життя, занять фізкультурою та спортом».

Він також наголосив, що Президент України у травні 2013 року підписав розпорядження про утворення робочої групи з питань розроблення концепції державної підтримки та розвитку фізичної культури і масового спорту в Україні.

На виконання Національного плану дій щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава" затверджено Державний соціальний стандарт у сфері фізичної культури і спорту та типові штатні нормативи спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині на ...
Наступна новина: Товарообіг Львівської ...

КОМЕНТАРІ