Олексій Кайда: "Спрямовувати кошти на утримання держапарату слід в останню чергу"

Олексій Кайда: "Спрямовувати кошти на утримання держапарату слід в останню чергу"

21.06.13 08:10 0 1051
Спрямовувати кошти на утримання державного апарату слід в останню чергу – після того, як буде профінансовано всі соціяльні пункти Державного бюджету на 2013 рік. На цьому 20 червня 2013 року наголосив народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олексій Кайда під час обговорення на сесії парламенту питання про включення до порядку денного ВРУ законопроєкту №2342а про внесення змін до закону про Державний бюджет України.

Олексій Кайда наголосив, що розгляд цього законопроєкту на засіданні парламенту є порушенням ч. 2 ст. 107 Закону України "Про Регламент ВРУ", адже вказаний документ за своєю суттю повторює проєкт закону №2259а, який було провалено 18 червня цього року. Окрім того, тексту законопроєкту №2342а немає на сайті Верховної Ради. У зв'язку з цим даний документ можна розглядати лише на наступній парламентській сесії. Більше з тим, свободівець підкреслив, що розглядати документ у такому вигляді недоцільно, позаяк він насамперед спрямований на збільшення фінансування держчиновників у той час, коли непрофінансованою залишається соціяльна галузь.

"Цей документ, зокрема, пропонує збільшити на 112,356 млн. грн. видатки загального фонду Державного бюджету України на утримання Міністерства юстиції України – на фінансування бюджетної програми керівництва та управління в галузі юстиції. Перш ніж збільшувати фінансування Мін'юсту, треба перевірити, чи є воно доцільним. По-друге, Нацбанк і так має зобов'язання у понад 16 мільярдів гривень перед Держбюджетом на 2013 рік, які йому буде складно виконати", – заявив Олексій Кайда.

"Чи варто голосувати за будь-яке збільшення фінансування державного апарату, коли в нас недофінансовано школи, дитячі садочки, лікарні? Спрямовувати кошти на утримання державного апарату слід в останню чергу – після того, як буде профінансовано всі соціяльні пункти Держбюджету на 2013 рік", – підсумував націоналіст.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: М. Болотських: для ...
Наступна новина: Олександр Башкаленко: ...

КОМЕНТАРІ