На Хмельниччині рятувальники вчать людей бути обережними на водних об’єктах та здійснюють профілактичні заходи щодо попередження виникнення пожеж у лісах

На Хмельниччині рятувальники вчать людей бути обережними на водних об’єктах та здійснюють профілактичні заходи щодо попередження виникнення пожеж у лісах

21.06.13 13:10 0 869
Літо – пора відпусток. Більшість наших співвітчизників все частіше виїжджають з міст до озер, річок та інших водойм аби набратися життєвої енергії, адже відпочинок на природі має оздоровчий вплив на організм людини. Наряду з цим із-за нехтування правил безпеки люди часто потрапляють у неприємні ситуації, пов’язані з відпочинком на воді. Нерідко водойми межують з лісовими масивами, що несе у собі небезпеку виникнення пожеж, так як люди часто ховаються під деревами від променів сонця і розпалюють там багаття.

У зв’язку з цим 19 червня співробітники Головного управління та Славутського районного сектору Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області спільно з працівниками міліції та представниками засобів масової інформації здійснили рейди у місцях масового відпочинку людей поблизу водних об’єктів, які межують з лісовими зонами, щодо запобігання загибелі людей на воді та профілактики виникнення пожеж у лісах.

З відпочиваючими проведена інформаційно-роз’яснювальна робота, у ході якої їм були доведені основні вимоги правил пожежної безпеки у лісах під час літнього пожежонебезпечного періоду та роз’яснені правила безпеки під час відпочинку поблизу водних об’єктів та під час купання. Також люди були ознайомлені з методами надання першої медичної допомоги потерпілим. Серед відпочиваючих розповсюджені застережливі пам’ятки та листівки щодо запобігання загибелі людей на воді та на протипожежну тематику.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян суворо дотримуватись елементарних правил безпеки на воді, аби уберегти своє життя та життя своїх дітей, а також дотримуватись правил пожежної безпеки під час відпочинку в екосистемах.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові ...

КОМЕНТАРІ