Чернігівським вулицям із назвами, що повторюються, присвоєно нові назви

Чернігівським вулицям із назвами, що повторюються, присвоєно нові назви

21.06.13 08:15 0 859
Комісія з упорядкування найменувань вулиць м. Чернігова під керівництвом секретаря міської ради Олега Шеремета на засіданні 20 червня розглянула питання щодо перейменування ряду вулиць у м. Чернігові.

Олег Шеремет звернув увагу присутніх, що після приєднання житлових районів Півці, Олександрівка, Новоселівка до меж міста Чернігова залишилась ще невирішеною проблема наявності ряду вулиць з однаковими назвами. Серед них: Каштанова, Лисенка, Поліська, Садова та провулок Шевченка.

У зв'язку з цим виникає проблема державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. Отже, зважаючи на звернення Головного управління юстиції у Чернігівській області, необхідно чимскоріше владнати існуючу проблему та впорядкувати назви вулиць приєднаних районів, підкреслив Олег Шеремет.

Під час обговорення вказаного питання представники управління архітектури та містобудування міської ради зазначили, що комісія вже надавала пропозиції щодо перейменування вулиць Каштанової та Поліської на вулицю Мазепи та вулицю Антонія Печерського. Проте, депутати міської ради не затвердили ці назви.

Секретар міської ради висловив пропозицію уникнути політичного забарвлення цього питання та при присвоєнні нових найменувань вулиць врахувати історично сформовану топонімічну систему міста, відображення історичних подій, визначних історичних постатей та ін.

Члени комісії внесли пропозиції стосовно перейменування вулиць Каштанової, Лисенка, Поліської відповідно на вулиці Академіка Рибакова, Григорія Щербини, Академіка Раппопорта. Провулок Шевченка у Олександрівці вирішено перейменувати на провулок Григоренка, зважаючи на сусідню вулицю з такою назвою. Питання щодо зміни назви вулиці Садової комісія доручила представникам архітектури та містобудування вивчити додатково.

Члени комісії дійшли згоди у присвоєнні запропонованих назв вказаним вулицям та вирішили винести це питання на розгляд виконавчого комітету та міської ради.

Довідково:

Йосип Раппопорт – уродженець м. Чернігова, видатний учений у галузі генетики, доктор біологічних наук, професор, член-кореспондент АН СРСР. Зробив визначний внесок у сільськогосподарську селекцію, промислову мікробіологію.

Бори́с Рибаков - археолог, історик, академік, всесвітньовідомий вчений, автор багатьох наукових праць з археології, історії, які містять унікальні історико-культурні відомості про наш край. Власні багаторічні дослідження та археологічні розкопки Чернігова, літописні дані дали можливість Б.Рибакову обґрунтувати час заснування міста Чернігова – VII століття. Наукова довідка вченого стала підґрунтям для святкування 1300-річчя Чернігова у 1990 році. 17 грудня 1986 року сесія Чернігівської міської ради ухвалила рішення про присвоєння Борису Рибакову звання Почесного громадянина Чернігова.

Григорій Щербина – уродженець м. Чернігова, консул Російської імперії у Сербії. Під час сербсько-албанського конфлікту 1903 року загинув, намагаючись спасти на території консульства декілька сімей сербів від рук албанців-ісламістів. Уряд Сербії прийняв рішення про найменування однієї з вулиць Белграда іменем Щербини. Його тіло перевезли до Чернігова і захоронили на території Троїцько-Іллінського монастиря.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олексій Кайда: ...
Наступна новина: Івано-Франківська область: ...

КОМЕНТАРІ