Росія заявила, що про скорочення ядерних арсеналів треба домовлятися в комплексі

Росія заявила, що про скорочення ядерних арсеналів треба домовлятися в комплексі

21.06.13 19:48 0 935
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив що домовлятися про скорочення стратегічних наступальних озброєнь треба і з урахуванням оборонних систем, зокрема, протиракетної оборони, а також із участю інших ядерних держав. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як сказав він в ефірі російського телебачення, про стратегічну стабільність треба домовлятися в цілому і з урахуванням усіх чинників, які на неї впливають.

Лавров звернув увагу, зокрема, що США створюють неядерну стратегічну зброю, яка у воєнному плані має бути значно ефективніша, ніж нинішня ядерна.

Учора президент США Барак Обама заявив, що хоче домогтися скорочення наступальних ядерних арсеналів своєї країни і Росії ще на третину від їхнього нинішнього рівня.

За оцінками, ядерні сили всіх інших країн світу разом становлять близько однієї десятої від нинішніх активних арсеналів США і Росії.

Росія категорично заперечує проти планів США створити в рамках союзу НАТО нову систему протиракетної оборони в Європі для захисту від імовірних ракетних нападів Ірану чи Північної Кореї.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Афганські таліби ...
Наступна новина: У Кувейті знову призначили ...

КОМЕНТАРІ