У Кувейті знову призначили позачергові вибори парламенту

У Кувейті знову призначили позачергові вибори парламенту

21.06.13 19:55 0 1032
Уряд Кувейту призначив дострокові вибори парламенту на 25 липня після ухвали конституційного суду країни розпустити нинішній склад парламенту, обраний лише минулого грудня. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Наприкінці минулого тижня конституційний суд Кувейту ухвалив розпустити парламент країни і призначити дострокові вибори. Водночас конституційний суд також відхилив позов кувейтської опозиції, яка оскаржувала виборчі норми, запроваджені указом еміра Кувейту перед останніми виборами.

Таким чином, після визнання в конституційному суді тих виборів незаконними нові вибори можуть відбутися за тими ж виборчими нормами, які, на думку опозиції, йдуть на користь владній родині монарха Кувейту й були запроваджені без громадського обговорення.

На думку оглядачів, таке становище може поставити під загрозу стабільність у нафтовидобувній монархії в Перській затоці, яка традиційно залежить від співпраці влади спадкового еміра з обраним парламентом – найстарішим і найвпливовішим із-поміж парламентів країн регіону.

Але й за цих умов фактична влада лишається в руках еміра і його родини, члени якої обіймають визначальні посади. Політичні партії в Кувейті заборонені.

Кувейт володіє більш як 6 відсотками світових покладів нафти.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Росія заявила, що про ...
Наступна новина: На Львівщині відбулися ...

КОМЕНТАРІ