Анатолій Бойко: рятувальники, медики та міліція налагодили чітку взаємодію при порятунку постраждалих внаслідок ДТП

Анатолій Бойко: рятувальники, медики та міліція налагодили чітку взаємодію при порятунку постраждалих внаслідок ДТП

21.06.13 15:20 0 888
В Україні вибудувана чітка схема залучення підрозділів різних відомств для ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, що дозволяє використовувати на повну потужність ті засоби і сили, які є в наявності Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства охорони здоров'я. Про це повідомив заступник Голови ДСНС України Анатолій Бойко під час навчань в смт П'ятихатки Київської області.

Тренування на тему «Практичні дії державних служб України при дорожньо-транспортних подіях із залученням спеціальної, аварійно-рятувальної та авіаційної техніки» проходили на навчальному полігоні ДП «Мобільний рятувальний центр ДСНС України». У заході взяли участь співробітники Головного управління ДСНС України у м. Києві, Державного підприємства «Мобільний рятувальний центр ДСНС України», Спеціального авіаційного загону ДСНС України (м. Ніжин), підрозділи ДАІ, Державної служби медицини катастроф Міністерства охорони здоров'я та Всеукраїнської громадської організації «Асоціація безпеки дорожнього руху». Навчання проходили в рамках Міжнародної конференції з питань безпеки пішоходів та велосипедистів, яка проходить у Києві протягом 20-21 червня. Участь у заході беруть представники з 27 країн світу.

« навчання продемонстрували, що медики, рятувальники та міліція налагодили чітку співпрацю, зокрема під час ліквідації наслідків ДТП. Ми орієнтуємось і на європейський, і на світовий досвід роботи у цій сфері. У нас накопичений свій великий досвід. Все це дозволяє нам максимально використовувати наші ресурси для ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод», - наголосив Анатолій Бойко.

За задумом навчань, автомобіль в’їхав в автобусну зупинку, на якій знаходились люди. Одразу після цього авто зайнялося. Ситуація ускладнювалася тим, що 15 постраждалих потребували термінової медичної допомоги. Деякі потерпілі опинилися заблокованими в машині. Рятувальники визволили постраждалих та надали їм необхідну допомогу. При цьому вони ліквідували пожежу та залили розлите паливо піною.

Крім того, за допомогою вертольоту ДСНС України 2-х постраждалих вдалося швидко доправити до медичного закладу. Також на місці події рятувальники розгорнули пункт прийому постраждалих. У свою чергу лікарі, психологи ДСНС України та медицини катастроф відпрацювали взаємодію та змогли оперативно надати допомогу всім громадянам.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Чернігівщині під час ...

КОМЕНТАРІ