На Волині рятувальники стежать за безпекою громадян на воді (фото, відео)

На Волині рятувальники стежать за безпекою громадян на воді (фото, відео)

22.06.13 11:32 0 1066
20 червня працівники Ковельського міськрайонного відділу управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області спільно із працівниками телевізійного центру «Ковель» провели рейдову перевірку одного з найбільших пляжів міста Ковеля. Недоліків не виявлено, натомість він добре облаштований і відпочинок на ньому є безпечним, оскільки у прибережній зоні пляжу розміщена рятувальна станція. Мешканці висоток купаються у воді під пильним наглядом матросів-рятувальників. Край берега припнуті човни, є рятувальні круги, територія для купання огороджена буями. На кожному кроці спеціальні таблички з правилами поведінки на воді та інформацією про те, що стрибати з мосту у воду заборонено, про закінчення зони дії рятувального поста, що має на меті застерегти громадян від купання в непризначених для цього місцях. Загалом повна готовність у будь-яку хвилину прийти на допомогу людям.

Сюди ж по засмагати, покупатися приводять і групи дітей. «Дуже добре, що тут є рятівники. Ми прийшли з дітками відпочивати та тренуватися. І хоч вміємо плавати та вирішили вдосконалити навики поведінки на воді. Дякуємо, що є така рятувальна служба у Ковелі, котра нас інформує та допомагає, і нам легше» – ділиться враженнями із журналістами телеканалу тренер Ковельської дитячо-юнацької спортивної школи Тетяна Максимчук.

Як з дітьми так і з дорослими рятувальники поспілкувалися на тему безпеки під час відпочинку, кожному з відпочиваючих вручили пам’ятні листівки з правилами поведінки на воді.

Та все ж є дорослі, які складають найбільшу групу ризику. За словами керівника рятувальної станції Анатолія Конащука клопоту завдають ті, хто зловживає спиртними напоями. Насправді важко достукатися до свідомості людей напідпитку, адже саме вони намагаються перепливти річку, незважаючи на застереження рятувальників. І на жодному, навіть найкраще обладнаному пляжі, ніхто не гарантуватиме безпеки, якщо людина не дотримуватиметься простих правил поведінки на водоймі.

Через власну безпечність з початку року вода забрала життя 10 волинян (з них однієї дитини). З настанням спекотної погоди почастішали випадки загибелі людей на водоймах області. Лише упродовж першої декади червня потонуло 4 чоловік. Щоб запобігти трагедіям на водоймах зверніть увагу на поради рятувальників:

- не купайтеся в незнайомому місці;

- не заходьте у воду напідпитку;

- уникайте водойм зі швидкою течією;

- ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у власних силах;

- купайтеся у спеціально обладнаних для цього місцях, там, де є рятувальні служби;

- утримуйтеся від далеких запливів: переохолодження – головна причина трагічних випадків;

- особливо пильнуйте за дітьми – їхня поведінка на воді непередбачувана.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині 22 ...

КОМЕНТАРІ