Сергій Рижук: «Державний службовець – це особлива професія, представник якої одночасно володіє широкими повноваженнями і несе подвійну відповідальність за стан справ у суспільстві»

Сергій Рижук: «Державний службовець – це особлива професія, представник якої одночасно володіє широкими повноваженнями і несе подвійну відповідальність за стан справ у суспільстві»

22.06.13 13:40 0 800
Щорічно 23 червня світова громадськість відзначає День державної служби Організації Об’єднаних Націй. Враховуючи роль державної служби у процесі становлення України як суверенної, незалежної, демократичної, соціальної, правової держави, Президент України своїм Указом № 291/2003 від 4 квітня 2003 року встановив цього ж дня аналогічне професійне свято і в нашій державі.

Напередодні цього свята, 21 червня, очільники області – Сергій Рижук і Йосип Запаловський – привітали державних службовців Житомирщини.

«Державний службовець – це особлива професія, представник якої володіє, з одного боку, широкими повноваженнями, а з іншого – несе подвійну відповідальність за стан справ у суспільстві. Це нелегка праця, яка потребує самовідданості, бажання служити людям та справжньої відданості своїй справі», – зауважив голова облдержадміністрації Сергій Рижук, вітаючи державних службовців.

Основними цілями і завданнями державної служби в Україні є сприяння незмінності конституційного ладу, створення умов для відкритого громадянського суспільства, захист прав і свобод людини і громадянина, а також забезпечення результативної та стабільної діяльності органів державної влади, відповідно до їх завдань, повноважень і компетенції. Зі здобуттям Україною незалежності поняття державної служби набуло принципово нового значення. «Саме діяльність державних службовців, як посередників між владою і народом, має винятково важливе значення в розбудові державності, – зазначив Сергій Рижук. – На державних службовців покладено відповідальне завдання – забезпечувати практичне виконання в державних органах функцій і завдань держави. Довіра до влади починається з людини, яка вирішує свої повсякденні проблеми. Саме тому суспільство покладає на державних службовців особливо відповідальні завдання, чекає від них компетентності, ініціативи й творчого ставлення до справи». При цьому посадовець висловив переконання, що спільні зусилля всіх державних службовців й надалі будуть спрямовані на розбудову демократичного суспільства на засадах соціально орієнтованої ринкової економіки, забезпечення конституційних прав і свобод громадян, стабільний розвиток країни, піднесення її престижу на міжнародній арені.

Свої побажання колегам висловили також ветеран державної служби зі стажем понад 38 років, директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченко та молодий державний службовець, переможниця ІІ туру щорічного всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» у номінації «Кращий спеціаліст», головний економіст департаменту фінансів облдержадміністрації Оксана Опанащук.

Очільники області нагородили кращих державних службовців області почесними грамотами облдержадміністрації та обласної ради.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ