Михайло Болотських доповів на засіданні Верховної Ради України про заходи з протидії пожежам у природних екосистемах

Михайло Болотських доповів на засіданні Верховної Ради України про заходи з протидії пожежам у природних екосистемах

22.06.13 08:35 0 822
21 червня Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських доповів на засіданні Верховної Ради України про першочергові заходи з протидії пожежам у природних екосистемах у 2013 р.

У цьому році, згідно з прогнозами Українського гідрометцентру, з другої половини червня очікується значне підвищення температури повітря та рівнів пожежної небезпеки. Такою ситуація утримуватиметься до середини жовтня.

«Для координації дій центральних і місцевих органів влади з попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у літній період, у тому числі з протидії пожежам у природних екосистемах, Кабінетом Міністрів України 20 травня було створено Міжвідомчий оперативний штаб під керівництвом Віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула. До складу штабу увійшли представники Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міністерства оборони, Державного лісового агентства, Міністерства внутрішніх справ та інших центральних органів виконавчої влади», – розповів Голова ДСНС.

За словами Михайла Болотських, з метою реагування на можливі надзвичайні ситуації, пов’язані з пожежами в екосистемах, сформоване Міжвідомче угрупування сил загальною чисельністю понад 51 500 чоловік особового складу та 10 600 спеціальної техніки. У регіонах, де прогнозується найвища небезпека виникнення лісових пожеж, організоване чергування пожежної авіації.

«Здійснюється постійний моніторинг ситуації, комплексне залучення усіх наземних та авіаційних сил і засобів. А 4 червня було проведене наймасштабніше за останні роки навчання з відпрацювання взаємодії сил при ліквідації надзвичайних ситуацій, у тому числі гасіння лісових пожеж», – підсумував Голова ДСНС Михайло Болотських.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ