Івано-Франківщина: швейцарський проект «Попередження торгівлі людьми…» спрямований на підвищення обізнаності громадян

Івано-Франківщина: швейцарський проект «Попередження торгівлі людьми…» спрямований на підвищення обізнаності громадян

22.06.13 10:37 0 1015
З 2009 року в Івано-Франківській області впроваджується проект «Попередження торгівлі людьми шляхом розвитку соціальної роботи та мобілізації громад»‚ який реалізується Міжнародною організацією з міграції за фінансування Швейцарської Конфедерації. Серед учасників проекту на Прикарпатті – сім громад, 20 шкіл, два інтернати та чотири професійно-технічних училища.

Директор Швейцарського Бюро співробітництва в Україні Гуідо Бельтрані на прес-конференції в облдержадміністрації зазначив: акцентується увага на двох аспектах проекту – підвищенні обізнаності у питаннях безпечної міграції та мобілізації сільських громад до покращення умов життя.

Означений проект спрямовується на подолання браку інформації про негативні наслідки міграції та створення нових робочих місць.

«За рівнем створення робочих місць область знаходиться в першій трійці в Україні, - поінформував заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич. – Причому, кількість робочих місць, які створюються, переважає над кількістю місць, що ліквідуються. Це робиться для того, щоб люди могли працювати в області й не виїжджали за кордон в пошуках іншої роботи». Цьому, за словами Ігоря Зварича, сприяють і заходи з легалізації заробітної плати.

«Проект «Попередження торгівлі людьми шляхом розвитку соціальної роботи та мобілізації громад» спрямований на те, аби надати людям доступ до інформації про та до економічних можливостей, і в такий спосіб зменшити їхню вразливість», - зазначив Голова Представництва МОМ в Україні Манфред Профазі.

Село Чесники Рогатинського району – одна із 28 українських громад, які беруть участь у проекті. Вчора там побували представники Швейцарського Бюро співробітництва в Україні та Міжнародної організації з міграції. Завдяки співпраці в межах проекту селяни мали можливості відкрити інформаційний центр, покращити систему опалення сільської школи, створити дитячий садок, закласти футбольне поле.

«Чесники – особливе село, - вважає Варвара Жлуктенко, представник Міжнародної організації з міграції. – Тут надзвичайно активна громада, яка навчилася самостійно писати проектні заявки, шукати міжнародних партнерів. Громада гуртується навколо проектів, які вона сама й ініціює».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ