На Львівщині рятувальники знешкодили три артилерійські снаряди

На Львівщині рятувальники знешкодили три артилерійські снаряди

22.06.13 08:00 0 845
20 червня о 08.50 год. до ГУ ДСНС України у Львівській області надійшло повідомлення про те, що в лісі поблизу села Хватів Буського району виявлено три артилерійські снаряди часів Великої Вітчизняної війни. На місце виникнення події оперативно прибула піротехнічна група 2-го спеціалізованого центру швидкого реагування ДСНС України м. Дрогобич, яка вилучила знайдені боєприпаси та знешкодила їх у встановленому порядку.

Цього ж дня о 17.00 год. надійшло ще одне повідомлення, що в селі Зимна Вода Пустомитівського району під час чищення місцевого озера виявлено предмет ззовні схожий на мінометну міну часів Великої Вітчизняної війни.

За фактом виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи та надано інформацію щодо вилучення та знешкодження боєприпасу.

Загалом з початку року на території Львівської області виявлено 378 вибухонебезпечних предметів у 103 місцях.

Повідомлення про такі знахідки надходять до рятувальників щодня, що спонукає звернути особливу увагу мешканців Львівщини на правила поведінки при виявлені вибухонебезпечних предметів.

Найбільшу небезпеку приховують боєприпаси, які лежать в землі вже давно адже вони можуть здетонувати в будь-який момент. Необережне поводження з вибухонебезпечними предметами або дитячі пустощі з ними, можуть призвести до трагічних наслідків.

Якщо ви виявили вибухонебезпечний чи просто підозрілий предмет – негайно повідомте місцеві органи влади та за телефонами 101 й 102. Навіть якщо ви не впевнені, що цей предмет небезпечний – краще не ризикувати. Окрім того, треба дочекатися приїзду спеціальних служб, щоб точно вказати місце та обставини виявлення.

Ні в якому разі не підходьте близько до знахідки, це може бути вкрай небезпечно. Також необхідно огородити місце знахідки за допомогою мотузки або стрічки. Проте, неможна вбивати у землю кілки, адже поблизу цього місця можуть ще знаходитися снаряди.

В жодному разі не пересувайте, не розбирайте, та не нагрівайте небезпечну знахідку. Категорично забороняється самостійно знешкоджувати вибухонебезпечні предмети. Це можуть робити тільки спеціально підготовлені фахівці.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Запрошуємо на ...
Наступна новина: На Хмельниччині на пожежі ...

КОМЕНТАРІ