З ініціятиви свободівців на Львівщині запровадять програму "Пам'ять Героїв"

З ініціятиви свободівців на Львівщині запровадять програму "Пам'ять Героїв"

22.06.13 13:35 0 886
20 червня 2013 року на сесії Жовківської райради депутати одностайно підтримали програму "Пам'ять Героїв", яку розробив очільник фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Костянтин Орловський. Програму реалізовуватиме відділ культури і туризму спільно з управлінням освіти, молоді і спорту Жовківської РДА протягом 2013–2014 років.

Як розповів ініціятор програми, протягом 2013 року освітяни та працівники культури і туризму району збиратимуть інформацію про бойові операції, місця загибелі та поховань учасників національно-визвольної боротьби за незалежність України. 2014 року зібрані матеріали впорядкують, відредагують та укладуть на їхній основі збірник.

"Вже в середині 2014 року з'явиться можливість видати унікальну книгу про славетну історію визвольних змагань Жовківського краю. Програма буде корисною для освітян, учнів та всіх мешканців Жовківського району, оскільки дозволить вивчати історію національно-визвольної боротьби на теренах нашого краю. Я впевнений, що в кожному селі Жовківщини відбувалися події та були гідні пам'яті й вшанування люди. Саме на прикладі героїв – людей, які жили поряд із нами ми маємо виховувати молоде покоління. Маємо усвідомлювати, що за цю землю наші діди проливали свою кров, тому ми повинні бути гідними їхньої жертви та робити все для захисту й розвитку своєї малої батьківщини", – заявив свободівець Костянтин Орловський.

Нагадаємо, що Жовківська районна рада підтримала рішення 24-ої сесії Львівської облради від 16 травня 2013 року "Про забезпечення умов для вивчення в загальноосвітніх навчальних закладах достовірної української історії". Це рішення дозволить забезпечити школи додатковою навчальною літературою, що сприятиме поширенню правдивих знань і патріотичному вихованню учнів. Школи Жовківщини будуть забезпечені новими навчальними посібниками: "Вступ до історії України" А. Закалюка, "Історія України. 10–11 кл. та "Матеріали до навчального підручника" за загальною редакцією А. Козицького.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівщина: Володимир ...
Наступна новина: Напередодні Дня державної ...

КОМЕНТАРІ