Столичні кардіохірурги обстежили пацієнтів Рівненщини

Столичні кардіохірурги обстежили пацієнтів Рівненщини

22.06.13 14:42 0 931
Рівненську область із робочим візитом відвідав головний кардіохірург МОЗ України, директор Київського міського центру серця, професор НАМНу, заслужений лікар України Борис Тодуров. Разом із бригадою провідних столичних фахівців він побував в обласній клінічній лікарні, де обстежив та проконсультував краян, які мають серцево-судинні недуги.

Тим часом друга бригада кардіохірургів Київського центру серця за допомогою власної УЗД-апаратури оглянула маленьких пацієнтів обласної дитячої лікарні. У такий спосіб столичні фахівці виявляють хворих, котрим за медичними показами необхідні складні хірургічні втручання на серці, відтак скеровують їх у Центр серця.

Загалом медичною допомогою провідних столичних фахівців скористалися майже дві сотні мешканців Рівненщини. Відтак, їм не довелося їхати до столиці та витрачати час і гроші на дорогу. Окрім того, головним результатом візиту провідних кардіохірургів України будуть врятовані життя як маленьких, так і дорослих краян, акцентувала заступниця голови облдержадміністрації Світлана Сад. Зокрема, торік в столичних кардіологічних закладах безкоштовно прооперували 73 діток із вродженими вадами серця.

Окрім того, Борис Тодуров поділився досвідом із місцевими медиками, а також прочитав лекцію щодо новітніх технологій у кардіохірургії для кардіологів, терапевтів, педіатрів, хірургів та реаніматологів Рівненщини.

За словами головного кардіохірурга України, ситуація із серцево-судинними захворюваннями визнається не тільки соціальною проблемою, але і питанням національної безпеки. Адже кардіологічні хвороби є причиною смертей 66 відсотків українців. Відтак, Президент України Віктор Янукович ставить завдання спрямувати усі зусилля для покращення здоров’я людей. Задля цього необхідно децентралізувати кардіологічну допомогу та максимально наблизити її до людей. Рівненщина вже активно над цим працює, відзначив Борис Тодоров. Відтак, вже здійснила прорив у наданні кардіологічної допомоги мешканцям краю. Так, Рівненщина – одна з областей, де кардіохірургічні операції роблять 24 години на добу без вихідних. Цьогоріч фахові лікарі успішно провели понад півтори сотні стентувань хворих з ішемічною хворобою серця та зробили майже 200 коронарографій. Окрім того, покращується матеріальна база обласної лікарні. Зокрема, наразі триває реконструкція кардіологічного відділення, також дооснащують кардіореанімаційне.

Довідково: наразі в області зареєстровано близько 600 тисяч хворих із серцево-судинними захворюваннями, з яких кожен другий страждає від гіпертонічної хвороби, кожен третій – на стенокардію. Щороку в області реєструється більше 900 випадків гострого інфаркту міокарда та понад 2,5 тисячі випадків гострих коронарних нападів.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: На Тернопільщині у Збаражі ...

КОМЕНТАРІ