На Тернопільщині протидія лісовим пожежам - на контролі обласної влади

На Тернопільщині протидія лісовим пожежам - на контролі обласної влади

22.06.13 12:45 0 985
Питання запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільгоспугідь на території області знаходяться на контролі влади.

Так, Управлінням Державної служби надзвичайних ситуацій України в області організовано постійний моніторинг пожежної обстановки у природних екосистемах на території області, приведено у постійну готовність сили та засоби для гасіння лісових пожеж, особливу увагу приділено готовності пожежних автомобілів підвищеної прохідності, створено резерв пально-мастильних матеріалів для здійснення заходів за призначенням.

Фахівці обласного управління лісового та мисливського господарства провели огляд та інвентаризацію всіх технічних засобів пожежогасіння, зв’язку та інших матеріальних ресурсів, що використовуються для охорони лісів від пожеж. Доукомплектовано протипожежні опорні пункти протипожежним інвентарем, для виявлення та запобігання лісовим пожежам організовано патрулювання працівниками державної лісової охорони.

На даний час в області створено 53 добровільних пожежних дружини з числа працівників лісової охорони, пожежних сторожів, постійних та сезонних робітників, які забезпечені пально-мастильними матеріалами на випадок гасіння лісових пожеж, мотопомпою та пожежними рукавами, автомобілями підвищеної прохідності, колісними тракторами з ґрунтообробним обладнанням, пожежними цистернами тощо.

На пожежонебезпечний період встановлено цілодобове чергування відповідальних працівників, підтримується постійний зв’язок з усіма підприємствами та термінове і об’єктивне інформування керівників всіх заінтересованих структур про стан пожежної безпеки в природних екосистемах області.

Станом на 1 червня 2013 року влаштовано понад 70 км мінералізованих смуг, проведено догляд за мінералізованими смугами і протипожежними розривами, у всіх місцях масового відпочинку, вздовж автомобільних доріг, які проходять через лісові масиви, встановлено знаки наочної агітації щодо поведінки людей під час перебування в лісі, здійснюється обмеження в’їзду до лісових масивів.

Крім того, департаментом агропромислового розвитку обласної державної адміністрації проводяться перевірки протипожежного стану виробничих, складських сільськогосподарських об’єктів і приміщень, вживаються невідкладні заходи щодо усунення виявлених недоліків, здійснено очищення виробничих, складських приміщень та господарських територій від горючих матеріалів, заборонено спалювання виробничих відходів на територіях підприємств агропромислового комплексу.

Нагадаємо, що Президент України Віктор Янукович доручив Голові державної служби з надзвичайних ситуацій Михайлу Болотських і Віце-прем’єр-міністру Олександру Вілкулу вжити необхідних заходів протипожежної безпеки в літній період.

«Просив би з урахуванням початку сезону різкого потепління провести зараз відповідні заходи, селекторні наради щодо прийняття необхідних заходів пожежної безпеки», - сказав Віктор Янукович на засіданні Ради регіонів у Луганську.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині в ...

КОМЕНТАРІ