На Тернопільщині у Збаражі нарешті ухвалили бюджет

На Тернопільщині у Збаражі нарешті ухвалили бюджет

22.06.13 14:45 0 975
19 червня 2013 року в Збаражі відбулася позачергова сесія міської ради. За словами очільника місцевої фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Романа Напованця, після довгих суперечок та сварок народні обранці таки ухвалили бюджет міста, попри спроби деяких депутатів першочергово проголосувати за питання щодо розподілу влади. Окрім депутатів, на сесії були присутні працівники закладів дошкільної освіти, які вимагали термінового ухвалення бюджету.

Депутати, які півроку не відвідували засідань, ігноруючи закон "Про місцеве самоврядування" та регламент міськради, винесли на розгляд сесії кадрові питання, які попередньо не обговорювали на комісії. Більшість депутатів взагалі почули про них лише під час розгляду порядку денного.

"У січні цього року весь депутатський склад відмовився ухвалювати запропонований кошторис міста, оскільки райрада не скерувала коштів на захищені статті у повному обсязі. Після багатьох акцій протесту нам вдалося добитися додаткового виділення на Збараж 300 тисяч гривень. Проте на останній сесії ради ці кошти спрямували на силові структури і забаганки голови райради. Прикро, що завдяки деяким представникам опозиційних партій ці кошти спрямували не на потреби Збаража.

Останні три місяці частина депутатів відмовилася брати участь у роботі сесії, аргументуючи це тим, що з ними бюджет не обговорювали, хоча проєкти рішень були у всіх на руках ще від січня. Водночас, ці ж депутати винесли на розгляд сесії низку питань, які жодного разу не обговорювали, а проєкти рішень усі отримали уже під час засідання. Такий підхід демонструє, що частина обранців громади Збаража працює просто на власні інтереси.

Свободівці голосуватимуть за бюджет міста та питання, які повноцінно обговорювали. Ми будемо звертатися до правоохоронних органів задля уникнення в майбутньому подібних грубих порушень законодавства у підготовці до сесії", – зазначив свободівець Роман Напованець.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Столичні кардіохірурги ...
Наступна новина: Викрадену дитину ...

КОМЕНТАРІ