Олексій Кайда скерував депутатський запит на захист прав працівників "Текстерно"

Олексій Кайда скерував депутатський запит на захист прав працівників "Текстерно"

22.06.13 08:10 0 971
Народний депутат України Олексій Кайда звернувся з депутатським запитом до Генерального прокурора України та голови Держінспекції з питань праці з приводу порушення прав працівників ВАТ "Текстерно" та неналежного реагування на порушення законности з боку прокуратури Тернопільської области.

"До мене звернулися працівники товариства "Текстерно". Люди скаржаться на незаконні дії керівника установи Катерини Александрової. Працівниці текстильного виробництва, відповідно до чинного законодавства, мають право на пенсію на пільгових умовах. Проте очільниця установи видала жінкам недостовірні довідки про трудовий стаж, у яких не враховано оплачувані відпустки з догляду за дітьми до досягнення ними трирічного віку та дні перебування на лікуванні. У зв'язку з цим стаж роботи не відповідає вимогам законодавства щодо призначення пенсії на пільгових умовах", – зазначив свободівець.

За словами Олексія Кайди, на неодноразові депутатські звернення в обласні прокуратуру, міліцію, інспекцію з питань праці належних заходів реагування для усунення порушень законодавства про працю вжито не було. Зважаючи на таку бездіяльність, націоналіст вимагає від Генпрокуратури та Держпраці України провести перевірку щодо видачі недостовірних кадрових та архівних документів працівникам "Текстерно" та вжити відповідних заходів реагування.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині ...

КОМЕНТАРІ